22.11.19 ARI Nyheder

Bestyrelsesformand i ARI udnævnt til næstformand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi

Henrik Grand Petersen, bestyrelsesformand hos Affalds- og Ressourceindustrien og adm. direktør i miljøvirksomheden RGS Nordic A/S, er netop blevet udnævnt til næstformand i klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi.

Klimapartnerskabet er søsat for at finde løsninger, hvor materialer og ressourcer kan genbruges og genanvendes, affald minimeres, og der kan spares på vandforbruget. Løsninger, der kan føre til en væsentligt lavere udledning af CO2.

Klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi er et af de 13 partnerskaber, som regeringen nedsatte i sidste uge, og har netop holdt det første møde. Camilla Haustrup Hermansen, daglig direktør for forretningsudvikling og medejer af Plus Pack A/S, er formand for partnerskabet. Lars Schrøder, adm. direktør i Aarhus Vand A/S, er udnævnt til næstformand sammen med Henrik Grand Petersen. I de kommende måneder vil de kigge nærmere på virksomhedernes mange konkrete løsninger.

”Der er store klimamæssige muligheder i en cirkulær økonomi. Vi mener, at vi som virksomheder kan bidrage væsentligt til, at vi kan nå målsætningen om 70 procent CO2-reduktion. Når vi kommer frem til februar, er det vores håb, at vi kan pege på konkrete løsninger, som kan levere besparelser på klimabudgettet både nationalt og globalt,” siger Henrik Grand Petersen, adm. direktør i RGS Nordic A/S og formand i ARI.

Klimapartnerskaberne skal vende tilbage til regeringen i februar næste år med en vision for arbejdet frem mod 2030 - og komme med forslag til, hvordan branchen i partnerskab med politikerne kan reducere udledningen af CO2 i Danmark.

Hvis man har gode ideer, som kan indgå i klimapartnerskabets arbejde, er man velkommen til at skrive til klimapartnerskabcoev@di.dk.

Skrevet af:

Niels Bukholt