01.10.20 ARI Nyheder

ARI vokser og samler Danmarks toneangivende affaldsvirksomheder

Med fem nye medlemmer fordobler brancheforeningen ARI medlemstallet og repræsenterer nu flertallet af Danmarks toneangivende virksomheder inden for genanvendelse og ressourcer.

ARI Affalds- og Ressourceindustrien har som ambition, at mest muligt affald bliver genanvendt, og at samfundet bruger markedskræfterne som løftestang til at nå målene. Med affaldsaftalen fra juni 2020 er der mere end nogensinde potentiale for, at det vil lykkes.

Derfor er det ekstra positivt, at antallet af medlemmer i ARI nu fordobles, så foreningen repræsenterer branchen med mest mulig bredde og ekspertviden i det kommende arbejde med at omsætte de politiske visioner til virkelighed.

”ARI repræsenterer i forvejen mange af de store og seriøse miljøvirksomheder, og vi er meget glade for at kunne udvide kredsen med ligesindede, der alle sætter barren højt i forhold til kvalitet og compliance. Det forstærker markant den stemme, vi taler med på branchens vegne”, siger formand for ARI, Henrik Grand Petersen, der er direktør i Stena Recycling A/S.

ARI’s nye medlemmer arbejder - ligesom de eksisterende - i hele landet med håndtering og genanvendelse af affald og ressourcer.

  • Avista Oil er førende inden for indsamling og behandling af spildolie og driver bl.a. anlægget Avista Green i Kalundborg, der renser brugt smøreolie, så det kan genanvendes som base i ny smøreolie.
  • HCS A/S er en af landets store transportvirksomheder og er blandt andet specialiseret inden for renovation, genanvendelse af papir, pap og plastik samt håndtering af forurenet jord.
  • Remondis Denmark A/S er en del af den af den globale tyske Remondis-koncern. Kerneforretningen er indsamling og sortering af affald for virksomheder, kommuner, ministerier og statslige institutioner.
  • Reconor-gruppen består bl.a. af City Container A/S og Norrecco A/S. City Container håndterer affald med containere i hele landet. Norrecco håndterer jord og byggeaffald og leverer genbrugte materialer til byggebranchen.
  • HJ Hansen A/S håndterer jern- og metalskrot, elektronikskrot og hårde hvidevarer. Alt kontrolleres, sorteres og bearbejdes, så det i renhed og kvalitet er godt nok til at sælge smelteværker globalt, der laver nye varer.

”I det kommende arbejde med at implementere affaldsaftalen fra juni vil det være afgørende at samle kræfterne og sikre, at erfaringer med alle typer affald kommer i spil, så aftalen kan implementeres hurtigst muligt. I forhold til det arbejde ser vi det som en stor styrke, at ARI nu favner endnu bredere”, siger sekretariatsleder i ARI Niels Bukholt.

ARI - Affalds og Ressourceindustrien er brancheforening for de største affalds- og ressourcevirksomheder i landet. Medlemmerne håndterer samlet set alle typer affald og har aktiviteter i alle landets kommuner. Udover de nye medlemmer, består ARI af Fortum Waste Solutions A/S, Marius Pedersen A/S, Meldgaard Miljø A/S, RGS Nordic A/S og Stena Recycling. A/S.

Yderligere oplysninger: Sekretariatsleder i ARI, Niels Bukholt, +45 2442 9435, nbuk@di.dk

Find pressemeddelelsen her

Pressemeddelelse: ARI vokser
Niels Bukholt

Niels Bukholt

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4565
  • Mobil +45 2442 9435
  • E-mail nbuk@di.dk