17.05.24 ARI Nyheder

Læs rapporten om psykisk arbejdsmiljø i renovationsbranchen

Affalds- og Ressourceindustrien har igangsat en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø for chauffører og administrativt personale i renovationsbranchen i samarbejde med Velliv Foreningen og det antropologiske konsulenthus Behave Green. Du kan nu læse et sammendrag af rapporten.

ARI kan nu præsentere rapporten ”Hvem tager skraldet – Renovationsbranchen og psykisk arbejdsmiljø i den grønne omstilling”.

Rapporten har til formål at belyse, hvad der skaber både det gode og det dårlige psykiske arbejdsmiljø for renovationsbranchens chauffører og administrativt personale. Hertil tegner rapporten et positivt billede af medarbejdergruppens psykiske arbejdsmiljø, hvor langt de fleste har stor arbejdsglæde og godt kollegaskab.

 

De fleste ved, at chaufførernes arbejde er fysisk krævende, men derudover oplever chauffører og administrativt personale i renovationsbranchen udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø, ofte forårsaget af utålmodige borgere og medtrafikanter. Den grønne omstilling har derudover ført til en række ændringer i affaldshåndteringen, hvilket stiller nye krav til renovationsarbejdernes kompetencer, arbejdsgange og selvopfattelse. Sammenlagt har disse to perspektiver dannet grundlag for undersøgelsen og den nu færdige rapport.

 

Kontakt Nina Nagskov Jørgensen fra ARI’s sekretariat på følgende mailadresse, hvis du ønsker at modtage den fulde rapport.

ninj@di.dk

 

 

Læs sammendraget her

Download sammendraget her

Relateret indhold