Fra venstre: Bestyrelsesmedlem Brolæggermester Theis Sterndorff, medaljesvend Martin Rysgaard, Oldermand Claus Erik Johnsen.

17.05.22 Brolæggerlauget Nyheder

Medaljeoverrækkelse med kongeligt islæt

Den 10. maj 2022, havde Brolæggerlauget indstillet brolæggersvend (nu brolæggermester) Martin Rysgaard til Håndværkerforeningen Københavns medaljeoverrækkelse på Københavns rådhus. Her skulle han modtage en velfortjent bronzemedalje af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. En tradition som kun de allerdygtigste håndværkere i Danmark oplever.

Martin bestod brolæggersvende prøve fra Next København med bronzemedalje, og den giver adgang til også at blive indstillet til håndværkerforeningen Københavns medaljeoverrækkelse, hvis det firma, han har tjent sin læretid i, er medlem af Håndværkerforeningen KBH samt at firmaet er medlem af Brolæggerlauget.

Martin har tidligere mødt Hendes Majestæt, da han aftjente værnepligt i militæret, som gardehusar til hest. Derfor er han mere vant end de fleste til at være tæt på de kongelige. Det var dog alligevel et særligt øjeblik, da han fik overrakt sin medalje, og derefter takkede Dronningen.

I forbindelse med overrækkelsen modtog Martin også Brolæggerlaugets legat på 5.000 kr. som blev overrakt af Brolæggerlaugets oldermand Claus Erik Johnsen.

Martin har i forbindelse med sin læretid deltaget 2 gange til DM i Skills og vundet den ene gang.

Fra svend til mester

Martin har nu også titel af Brolæggermester, da han har startet eget firma og søgt optagelse i Brolæggerlauget.

Martin fortæller, at det er vigtigt at blive en del af branchens fællesskaber, at arbejde under de samme spilleregler, og at få det kvalitetsstempel som et medlemskab i Brolæggerlauget under DI-Byggeri giver. Han glæder sig til at arbejde med det, som han nu har bevist han er god til - Brolægning.

Oldermand Claus Erik Johnsen udtaler, at Martin er en ung mand med den rette indstilling; han ved hvad han vil, og han griber chancen, når den er der. Han har alle muligheder i verden.

Medaljesvend Martin Rysgaard, Oldermand Claus Erik Johnsen.

Lenette Møller Jensen

Lenette Møller Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3636
  • Mobil +45 5044 0416
  • E-mail lemj@di.dk

Relateret indhold