Danmarksmestrene i brolægning Micke Graversgaard og Simon Aaby Brok.

Foto: Sophia Hviid
10.02.23 Brolæggerlauget Nyheder

Brolægningsmesterskabet blev hugget i granit

Efter tre hektiske dage blev danmarksmestrene i brolægning, Micke Graversgaard og Simon Aaby Brok fra NEXT Uddannelse København, hyldet for deres overbevisende belægningsarbejde.

For 10. gang i SkillsDenmarks historie blev der fundet en ny danmarksmester i brolægning i Fredericia i dagene 2.-4. februar 2023. Micke Graversgaard, som til daglig er lærling i Dybdal Brolægning ApS og hans makker, Simon Aaby Brok fra Dansk Kvalitets Brolægning ApS løb med medaljerne, mens brolæggerlærlingene Nicolai Vincent Baumgarten fra Sallingelunde Brolægning ApS og Jesper Christensen fra Svend Erik Lind A/S modtog arbejdsmiljøprisen efter tre travle, men sikre, dage med hammer, mejsel og genbrugelige granitsten.

Knivskarp afgørelse

- Det var et meget tæt opløb mellem to fagligt stærke hold, fortæller dommer og oldermand i Brolæggerlauget i DI Byggeri, Claus Johnsen, og fortsætter: - Som dommer skal jeg bedømme de to udførte opgave ud fra om målene overholdes, at forbandtet mellem stenene og mønstret er korrekt, og endelig den visuelle jævnhed. Det hele skal stå knivskarpt og roligt.

Vinderne af arbejdsmiljøprisen Nicolai Vincent Baumgarten og Jesper Christensen.

Foto: Lasse Lagoni

Omstillingsparate lærlinge

Det var faglærer Nicolai Thorsen fra NEXT Uddannelser i København, som i år havde tegnet opgaven, og om den fortæller han: - Det er en 22 kvadratmeter stor terrasse med en bålplads. Den er indrammet med brosten og indeni er der traditionel brolægning med chaussésten i buer.

I år er opgaven gjort sværere med en ny overraskelse, idet holdene fredag ved frokosttid får at vide, at ’bygherren’ har et nyt ønske om at få indlagt et kvadrat af lige skifter i midten af terrassen. Altså skal en del af belægningen brydes op og gensættes i et nyt mønster.

- Det skal nok få sveden frem på panden på lærlingene, som jo også skal lære at være omstillingsparate i en omskiftelig entreprenørbranche, hvor vi gerne vil vise traditionel brolægning fra den bedste side, slutter faglæreren smågrinende.

 

Video fra konkurrencen

Brolæggerlauget var selvfølgelig til stede til DM i Skills og det er der kommet denne video ud af, hvor du kan høre mere om brolæggerfaget og om den opgave, som deltagerne i konkurrencen skulle udføre.

Brolæggerlauget

Fakta

Man kan blive brolægger på skolerne NEXT Uddannelser i København, hvor 2023-vinderne kommer fra, samt Learnmark i Horsens, som løb med arbejdsmiljøprisen i år. Aarhus Tech og Roskilde Tekniske Skole er også godkendt til at uddanne brolæggere. Uddannelsen tager godt 3 år, hvor man veksler mellem skoleophold og læreplads i en brolæggervirksomhed. Bagefter er det muligt at læse videre til fx bygningskonstruktør.

Kontakt

Oldermand Claus Johnsen på tlf. 4011 0808

Chefkonsulent Lenette Møller Jensen på tlf. 3377 3636

Skrevet af:

Mikael Mortensen

Relateret indhold