Uddannelse og karriere

Synes du, det er fedt at bruge dine hænder, samtidig med at din boglige forståelse hjælper dig til at programmere maskiner? Og drømmer du om at skabe produkter, som er til at se og føle på? Så bliv trainee og få alletiders mulighed for at uddanne og dygtiggøre dig inden for byggeindustrien.

Der findes mange forskellige uddannelsesveje i byggeindustrien, og der er rig mulighed for, at du kan specialisere dig i dit interesseområde. Hvis du en dag får lyst til at prøve noget nyt, kan du dykke ned i universet af efteruddannelser. Derudover giver én uddannelse adgang til mange forskelligartede arbejdsopgaver. Du skal derfor ikke frygte at arbejdet i byggeindustrien bliver ensformigt. 

Vi har samlet et udpluk af byggeindustriens uddannelser her på siden. Fandt du ikke den uddannelse, du ledte efter, kan du finde flere uddannelser på:


Pssst...
 Vidste du, at du, som studendt, får merit for Grundforløb 1? Det betyder, at uddannelsen bliver forkortet med 20 uger.

Automationsteknolog

Som automationsteknolog arbejder du med innovation, programmering, teknisk IT, styrings- og reguleringsteknik. 

Under uddannelsen lærer du at anvende tekniske, kreative og analytiske færdigheder i forbindelse med dimensionering, design, programmering og konfiguration af automatiske anlæg. Du får viden om innovative processer, projektledelse og forretningsforståelse, og du lærer at håndtere projektudvikling. 

Læs mere om automationsteknologuddannelsen

 

Betonmager

Som betonmager arbejder du med forskellige teknikker til fremstilling og bearbejdning af beton. Fx armering, bygning af forme, støbning og udførelse af forskalling.

Arbejdet indebærer flere af de funktioner, der forekommer på moderne højteknologiske virksomheder i betonindustrien, som leverer produkter til byggeri og anlægsarbejde. Du vil  bl.a. beskæftige dig med eksperimenterer med betonrecepter, former, farver og dimensioner, og der arbejdes med betonens ensartethed, mål, fasthed og kvalitet.

Læs mere om betonmageruddannelsen

Bygningsstruktør

Som bygningsstruktør har du et varierende arbejde med afvekslende opgaver. Du vil være med til at skabe bygningsværker i beton som fx boliger, fabrikker, skoler, havne og broer.

På uddannelsen lærer du bl.a. om praktisk brug af IT. Du skal kunne lide at arbejde i højden, da du lærer om at opbygge og nedtage arbejdsstilladser i en højde på over tre meter.

Læs mere om bygningsstruktøruddannelsen

Industrioperatør

Som industrioperatør betjener du computerstyrede produktionsanlæg.

På uddannelsen lærer at planlægge en produktionsforløb, og du lærer om sikkerhed og kvalitetssikring i produktionen. Som industrioperatør har du stor mulighed for at specialisere dig inden for den branche, der interesserer dig mest.


Læs mere om industrioperatøruddannelsen

Industritekniker

Som industritekniker arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. Dit arbejde kan indebære at installere og reparere maskiner i store industrivirksomheder.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om industrimaskiner, og du lærer både at installere og at reparere forskellige maskiner, som findes i større virksomheder.


Læs mere om industriteknikeruddannelsen

Maskinsnedker

Som maskinsnedker fremstiller du mange af de produkter, som vi kender fra hverdagen. Det gælder fx møbler, køkkener, døre, vinduer, gulve og lofter.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om de materialer og maskiner, som bruges i jobbet. Du får træning i at planlægge et helt produktionsforløb fra start til slut, og du lærer, hvordan man programmerer, betjener og vedligeholder avancerede maskiner.

Læs mere om maskinsnedkeruddannelsen

Produktionsteknolog

Som produktionsteknolog beskæftiger du dig med opgaver som planlægning, konstruktion og produktudvikling samt kvalitet-, økonomi- og lagerstyring.

Under uddannelsen lærer du bl.a. hvordan fabrikation og produktion foregår, og du beskæftiger dig med design, udvikling og konstruktion af maskiner, anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Læs mere om produktionsteknologuddannelsen