Tilbud til SMV’er i hovedstadsområdet: Få gratis hjælp til at udvikle en grøn forretning

Der kan være mange fordele ved at arbejde med grønne tiltag i sin virksomhed. Udover at bidrage til en bedre verden, kan virksomheder også øge konkurrenceevnen og imødekomme kundernes stadigt voksende ønske om bæredygtige produkter og ydelser.

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 får din virksomhed gratis rådgivning til at udvikle en grøn forretning og mulighed for at søge om støtte til at føre indsatserne ud i livet.

Virksomheder, der deltager i projektet, får mulighed for at arbejde med én eller flere indsatser, der kan gøre deres nuværende forretning grønnere. Det kan for eksempel handle om at optimere logistikken og reducere klimabelastningen fra kørsel og leverancer; at blive skarpere på miljøledelse og måske arbejde for en grøn certificering; minimere ressourceforbruget fra emballager eller arbejde med håndteringen af materialer.

Det gør de igennem et virksomhedsforløb, som ser således ud: Sammen med lektorer og studerende fra DTU kan virksomheder også vælge at få sat hele sin værdikæde - fra leverandører til kunder - under lup for at finde de cirkulære potentialer, som de herefter kan arbejde videre med. 

Projektet henvender sig til virksomheder i byggebranchen, og de eneste krav er, at din virksomhed:

  • Ligger i Region Hovedstaden
  • Er en lille eller mellemstor virksomhed
  • Er motiveret for at arbejde for en bæredygtig bundlinje

Vil du gerne i gang?

Kontakt Jesper Ræstrup Hald, konsulent i DI Dansk Byggeri, på 7216 0187 eller 2033 5685 eller på e-mail jerh@di.dk

Tilbuddene i Bæredygtig Bundlinje 2.0

Der er forskellige måder, hvorpå din virksomhed kan få hjælp fra Bæredygtig Bundlinje 2.0. Du kan læse om dem herunder. 

Samarbejde med studerende

Skal din virksomhed have hjælp af fremtidens ingeniører, energikonsulenter og miljøinnovatører? Vi samarbejder med studerende fra AAU, DTU, Cphbusiness og KEA, som kan hjælpe virksomheder i Bæredygtig Bundlinje 2.0 med at udvikle grønne forretninger. De studerende vil se på virksomhedens forretningsmodel og løse specifikke udfordringer. Forløbet bliver skræddersyet til den enkelte virksomhed og giver de studerende værdifuld erhvervserfaring.

Rådgivning

Gennem projektet kan virksomheder få hjælp fra en række rådgivere inden for blandt andet:

  • Logistik og vognparker
  • Plastik og emballage
  • Materialehåndtering i byggeriet
  • Miljømærker og certificeringer

Energitjek

Virksomheder kan starte med at få lavet en gratis energiscreening. For de fleste virksomheder vil der være et potentiale for økonomiske besparelser og miljømæssige fordele ved energioptimering.

Investeringsstøtte

Når virksomheder har været gennem forløbet, står de med en grøn forretningsmodel, der giver et overblik over indsatsernes forskellige potentialer – både miljømæssige og økonomiske. Herfra kan virksomheder søge om investeringsstøtte til implementering af tiltagene.

Jesper Ræstrup Hald

Jesper Ræstrup Hald

Konsulent

Hvis du gerne vil igang med et forløb sammen med Bæredygtig Bundlinje 2.0, så kan du tage kontakt til Jesper Ræstrup Hald.

  • Direkte +45 7216 0187
  • Mobil +45 2033 5685
  • E-mail jerh@di.dk