GettyImages
19.01.21 Dansk Byggeindustri Nyheder

Bæredygtigt byggeri kan bidrage væsentligt til klimamålsætningen

Debat om CO2-loftet i byggeriet hos Altinget.dk: Regeringens udspil til strategi for bæredygtigt byggeri er godt begyndt, men kun halvt fuldendt skriver DI Dansk Byggeri og DI Byg.

Kort før jul fremlagde boligminister Kaare Dybvad Bek regeringens strategi for mere bæredygtigt byggeri. Strategien, som skal understøtte og fremme udviklingen indenfor bæredygtigt byggeri, kan findes på Transport- og Boligministeriets hjemmeside.

Du kan læse strategien på Transport- og Boligministeriets hjemmeside ved at klikke her.

Strategien består af fem indsatsområder og 21 forslag, der både omfatter klima, energi og ressourceforbruget – herunder et forslag om indførelsen af et CO2-loft for nybyggeri i 2027.

Fra DI Dansk Byggeris side ser man positivt på strategien, men man peger også på, at det er for uambitiøst, at indføre kravene tre år før, at byggeriets bidrag til de samlede klimamål skal være nået.

Du kan læse mere om DI Dansk Byggeris reaktion på strategien ved at klikke her.

Debat om CO2-loftet

DI Dansk Byggeri er ikke alene om at mene, at strategien er for uambitiøs med hensyn til ambitionerne om først at indføre krav til CO2-udledningen fra nybyggeri i 2027. Derfor har Altinget.dk lavet en temadebat, som handler om, hvordan vi fremskynder CO2-loftet i byggeriet.

Her har DI Dansk Byggeri og DI Byg blandt andet indleveret et indlæg, som kvitterer for strategien, men som også fremhæver, at der kan gøres mere, hvis vi skal nå målet om at reducere drivhusgasudledningen med 70 procent i 2030.

Relateret indhold