20.08.21 Dansk Infrastruktur Nyheder

Nyt, stort brancheinitiativ hylder Danmark som verdens førende brobyggernation

En række af landets største virksomheder og organisationer lancerer den 18. august Verdens Vildeste Brobyggere, der skal inspirere flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Det gør de ved at afholde landets første brobygningskonkurrence og sætte fokus på Danmark som verdens førende i kunsten at bygge broer.

Danmark er verdens førende brobyggernation. Overalt i verden, når der bygges spektakulære og banebrydende broer, er det mere reglen end undtagelsen, at danskere står bag. Lige siden Storebæltsbroen, har danske virksomheders ekspertise og håndværkeres faglighed være efterspurgt i hele verden.

Verdens Vildeste Brobyggere er en kærlighedserklæring til kunsten at bygge broer og en hyldest til alle dem, der er med til at bygge broerne; de erhvervsuddannede,de faglærte, ingeniørerne og arkitekterne. Projektet har et særligt fokus på at hylde de faglærte, der bygger broerne, og vil inspirere unge mennesker til at søge ind på en erhvervsuddannelse – så der også i fremtidens Danmark kan blive bygget broer, tunneler og andre store infrastrukturprojekter.

Landets første brobygningskonkurrence

18. september 2021 fejres brobyggerne med en folkefest og afholdelsen af Danmarks første brobygningskonkurrence, hvor tre hold af landets bedste lærlinge og studerende skal dyste om at bygge 12-18 meter lange broer over kanalerne ved Engholmene i København. Konkurrencen foregår på tid, foran rullende kameraer, tusindvis af mennesker og et benhårdt dommerpanel af nogle af landets mest erfarne brobyggere. Danmarks Radio er med på dagen og filmer konkurrencen til programmet ‘DR2 bygger bro.’

»Verdens Vildeste Brobyggere er en slags ‘Den Store Bagedyst’ for byggebranchen og industrien. Det er her vi viser, hvilke smukke, vanvittige  og banebrydende projekter, man med en erhvervsuddannelse kan være med til at realisere. Vi vil også gerne slå et slag for vores dygtige ingeniører og arkitekter, men mange har det med at glemme, at der ikke kommer mange broer uden de faglærte, der rent faktisk bygger dem.« – Michael Jeppesen, direktør i sekretariatet, der driver projektet.

Læs mere på brobyggere.dk

Skrevet af:

Kristoffer Bayer, presseansvarlig Verdens vildeste brobyggere, kristoffer.bayer@mu.st

Relateret indhold