Ekspertpanelet for bæredygtighedsstrategi for anlæg af infrastrukturprojekter er gået sammen for at finde ud af, hvordan infrastrukturløsninger kan udføres med flere grønne løsninger.

25.04.24 Dansk Infrastruktur Nyheder

Infrastrukturprojekter skal udføres med flere grønne løsninger, men hvordan?

Det har et ekspertpanel for bæredygtighedsstrategi for anlæg af infrastrukturprojekter sat sig for at finde ud af, og de har nu haft deres første officielle møde.

DI - Dansk Industri, DI Byggeri, Dansk Infrastruktur og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI står bag ekspertpanelet. Målet er at udvikle en strategi og anbefalinger til, hvordan anlægsbranchen kan nedbringe sit klimaaftryk, reducere ressourceforbrug og fremme biodiversitet i forbindelse med anlæg af infrastruktur i vand og på land. Og det blev der i den grad sat fokus på ved dagens møde.

”Vi oplevede et kæmpe engagement, hvor hele værdikæden var repræsenteret. Der er et tydeligt fælles ønske om, at der skal ske noget – hurtigt. Som det er nu, baner love, standarder og regler ikke vejen for en mere bæredygtig udvikling i branchen, så der er brug for at tænkte i nye retninger. Derfor er det alfa og omega, at vi har et fælles sprog for de udfordringer, som branchen står over for og de løsninger, der skal hjælpe branchen i en grønnere retning,” siger direktør i DI Byggeri, Anders Stouge, der var med til mødet.

Anlægsbranchens aktører har allerede taget initiativer til, hvordan branchen kan blive mere bæredygtig. Det er positivt, men der er behov for klare målsætninger og ensartede metoder, som gør det muligt for branchen at sikre skalerbare løsninger, som er nødvendige, hvis reelle gevinster for klima og miljø skal nås. Klare rammebetingelser for anlæg af infrastrukturprojekter er afgørende for, at aktørerne kan sætte fart på den grønne omstilling. 

Relateret indhold