01.06.17 DAU Nyheder

Ny-revideret uddannelse skaffer flere it-udviklere

Datateknikeruddannelsen har fået en opstramning, der sikrer flere lærlinge, som kan programmere.

Den øgede digitalisering betyder, at der kommer til at mangle programmører i fremtiden. Derfor relancerer Dansk Metal og Dansk Industri nu erhvervsuddannelsen til datatekniker med speciale i programmering.

Det kommer efter flere henvendelser fra Dansk Industris medlemsvirksomheder, der har efterlyst lærlinge med stærkere specialisering i softwareudvikling og programmering.

Resultatet er en væsentligt revideret erhvervsuddannelse med programmering på skemaet helt fra starten. En del fag om it-infrastruktur, servere og netværk er desuden blevet barberet væk i den nye udgave.

NEMT MED LÆRLINGE
– Det sikrer forhåbentlig flere motiverede lærlinge, der jo har valgt erhvervsuddannelsen, fordi de gerne vil programmere, siger Kenni Thomasberg, testingeniør på virksomheden DEIF A/S.

Kenni Thomasberg, der er uddannet datatekniker, har deltaget i udviklingen af den nye uddannelse og mener, at den nye model har mange fordele.

– Det bliver nemmere for virksomhederne at tilrettelægge lærlingens opgaver, fordi den nye fagsammensætning giver en klar progression og tydeligere sammenhæng i uddannelsen, siger han.

Den lange praktiktid giver desuden mulighed for at oplære og specialisere lærlingen i den retning, der er relevant for den enkelte virksomhed og deres forretningsområde.

Det sikrer forhåbentlig flere motiverede lærlinge, der jo har valgt erhvervsuddannelsen, fordi de gerne vil programmere Kenni Thomasberg, testingeniør på virksomheden DEIF A/S

LUKKER ET HUL
Med det nye mere praktiske islæt på datateknikeruddannelsen er det målet at dække det stigende behov for medarbejdere, der mestrer at skrive koder til brug i softwareudvikling.

– Der bliver uddannet mange it-ingeniører fra universiteterne, der forstår sig på it-arkitektur, men der er brug for mange flere af dem, der skriver koderne. Behovet er større, end nogen tør indse, siger Kenni Thomasberg.

Erhvervsuddannelsens hovedforløb varer fire år og seks måneder og består af seks praktikforløb på ca. 30 ugers pr. gang i en virksomhed, fem skoleophold af ti ugers varighed og et afsluttende skoleophold på fem uger. Dermed er uddannelsen blandt de længste erhvervsuddannelser og giver et svendebrev på niveau med en erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Læs mere på iu.dk eller kontakt uddannelseskonsulent Emil Daugaard, Industriens Uddannelser på tlf. 33 77 91 39 eller e-mail: emd@iu.dk

Relateret indhold