10.07.19 DAU Nyheder

DAU's sommerhilsen

DAU ønsker god sommer til alle vores medlemmer. Vi vil lade op til et efterår med to konferencer. Først en om robotter d. 19. september og i november en konference med fokus på augmented reality og virtuel reality i industrien.

Ferien er et godt tidspunkt til at slappe af og lade op på. Men det er også et godt tidspunkt for refleksion over fremtiden. Og der er masser at reflektere over for tiden for automationsbranchen.

DAU-konferencen vil d. 19. september i Odense handle om industrirobotter. Vi har lagt konferencen på Cortex Park ved SDU i Odense, hvor den danske robotklynge holder til. Baggrunden for konferencen er at dykke ned i robotternes muligheder, den nyeste teknologi og implementeringen hos brugerne. Vi ser både på muligheder inden for robot- og automationsteknologi i dag og får et kig i krystalkuglen i forhold til fremtidens robotter. Som altid har vi fokus på konkrete løsninger og nyeste teknologi.

Området har vind i sejlene, da en analyse fra Odense Robotics og Damvad Analytics viser, at den danske robotbranche beskæftiger 8.500 ansatte og omsætter for 18 mia. kroner. Fortsætter udviklingen i samme tempo, så vil der være 25.000 ansatte og omsættes for 52 mia. kroner i 2025.  Det har også givet international opmærksomhed, at danske producenter og universiteter er så langt fremme. Et dansk team med 11 forskere kunne cementere det, da de vandt det uofficielle VM for industrirobotter ved World Robot Challenge i Japan i 2018.

Til slut vil vi ønske god sommer – og vi ses den 19. september på Cortex Park i Odense.

Bent Outzen
Skrevet af:

Bent Outzen

Relateret indhold