27.10.20 DAU Nyheder

SMV’er kan nu få op til 250.000 kr. til eksport og digitalisering

I forbindelse med den politiske aftale ”Genstart af dansk eksport” åbner SMV:Digital en ny tilskudspulje, hvor danske SMV’er kan søge om vouchers på op til 250.000 kr. til projekter inden for digitalisering og eksport.

SMV:Digital er et initiativ under Erhvervsstyrelsen, der hjælper virksomheder med at realisere potentialerne i digitalisering og e-handel via tilskud til privat rådgivning. Som en del af den samlede eksportpakke afsættes nu 35 mio. kr. til SMV:Digital.

Den 4. november 2020 kl. 09.00 åbner SMV:Digital en ansøgningsrunde for virksomheder, der søger hjælp til salg via digitale systemer, automatisering eller e-eksport til at forbedre deres eksportsituation. Derudover kan virksomheder også søge om støtte til investeringer i hardware eller software.

Det anbefales at reagere hurtigt og forberede ansøgningen allerede inden ansøgningsrunden åbner. SMV:Digital-programmet er en attraktiv mulighed for mindre virksomheder. Derfor er puljerne tidligere blevet revet væk på få timer.

 

Hvem kan søge?

Tilskudsordningen er målrettet små og mellemstore virksomheder. Derudover kræves det, at virksomheden har et dansk CVR-nummer. Afhængigt af virksomhedens størrelse kan der søges om vouchers på enten 25.000 kr., 100.000 kr. eller 250.000 kr. Derudover gælder disse specifikke krav for de enkelte puler:

Ansøgere til tilskud på 25.000 kr.:

  • Virksomheden skal have mellem 2-20 fuldtidsansatte

Ansøgere til tilskud på 100.000 kr.:

  • Virksomheden skal have mellem 3-249 fuldtidsansatte i seneste aflagte regnskab
  • Virksomheden skal have en omsætning på minimum 2 mio. kr. i seneste aflagte årsregnskab

Ansøgere til tilskud på op til 250.000 kr.:

  • Virksomheden skal have mellem 3-249 fuldtidsansatte i seneste aflagte regnskab
  • Virksomheden skal have en omsætning på minimum 2 mio. kr. i seneste aflagte årsregnskab
  • Virksomheden skal være afklaret omkring teknologivalg og herunder have udarbejdet en business case for investering i ny hardware eller software

Der kan være god sparring at hente hos det lokale erhvervshus. Du kan finde kontaktoplysninger til dit lokale erhvervshus her.

Du kan læse mere om tilskudspuljen og ansøgningsprocessen her.

Amalie Dahlerup Hermansen
Skrevet af:

Amalie Dahlerup Hermansen