02.03.20 DAU Nyheder

Opfordring til virksomheder i automatik og proces branchen: ansæt flere lærlinge

I de sidste par år er der sket en markant stigning i antallet af unge, som søger ind på automatik-uddannelser, og samtidig har virksomhederne prioriteret at hyre flere lærlinge. Men der mangler stadig lærlingepladser til at kunne følge med antallet nye studerende.

Det er selvfølgelig en positiv nyhed, at antallet af ansatte lærlinge i virksomheder er steget, og at flere unge søger ind på automatik-uddannelser. 

Det kan vi kun rose både virksomhederne og de unge for.

Men begge stigninger burde helst følges ad. For ellers oplever vi, at virksomheder skriger på lærlingepladser, eller at lærlinge skriger på virksomhedspladser.

I denne omgang er det antallet af unge på automatik-uddannelser, der er steget mest, som det også kan læses ud fra graferne i nedenfor. De to tal matcher simpelthen ikke hinanden.

Det har betydet, at antallet af elever i skolepraktik (SKP) steg markant i 2019. Fra i en årrække at have ligget på omkring 60 elever steg antallet lige pludselig med 75% til 105 elever.

Der opfordres derfor til, at virksomhederne kigger på, om de kan ansætte flere lærlinge, for ellers vil mange faglærte i automatik og proces branchen gå tabt, og det store antal af unge, som søger uddannelsen, vil efterfølgende falde.

Relateret