24.02.20 DAU Nyheder

Danmarks første robotstrategi er udkommet

Det er ikke nogen hemmelighed, at Danmark er langt fremme i udviklingen af robotter. Men det har haltet med at lave en national strategi, der skal udstikke en retning for Danmarks robotudvikling i fremtiden. Men nu er den her endelig.

Vi skal være stolte af den danske robotindustri, for den er i den absolutte top. 

I skrivende stund ligger Danmark nummer fem i verden i antallet af robotter, set i forhold til ansatte i industrien, og vi er kun overgået af lande med en betydelig bilindustri.

Danmarks robotindustri beskæftiger ca. 8.500 personer og omsætter for 18 mia. kr, og industrien er ikke færdig med at vokse.

Ifølge en analyse fra Damvad Analytics vil omsætningen stige til 52 mia. kr. om året og beskæftigelsen til 25.000 personer i 2025.

Derudover er der for nylig blevet investeret en kvart milliard i Odenses robotindustri af Univeral Robots og Mobile Industrial Robots (MiR), som skal samle cobotDanmark i Odense.

Men på trods af den hurtigt voksende robotindustri har man ikke udviklet en robotstrategi, der skal udstikke en retning for Danmarks robotvisioner. Før i dag.

Med den nye robotstrategi har man endelig fået et pejlemærke at sigte efter. Den skal understøtte, at Danmark udnytter det fulde potentiale for den hastigt voksende robotindustri. Bl.a. via fokuseret tiltag i uddannelses- og forskningssektoren, så man skaber de ideelle forhold for iværksættere og investorer. 

Læs mere om strategien og DI's pressemeddelse.

Morten Lund Jensen
Skrevet af:

Morten Lund Jensen

Relateret indhold