Billedkreditering: Pro-Consult

31.08.21 DAU Nyheder

Mød Pro-Consult – nyt medlem i DAU

I Dansk Automationsselskab har vi mange forskellige medlemmer. Det nyeste medlem er virksomheden Pro-Consult. Vi har talt med virksomhedens CEO Jacob Andersen om virksomheden, og hvad der optager dem nu og her.

Vil du fortælle lidt om, hvad I laver i Pro-Consult?
PRO-CONSULT hjælper industrikunder med service, reparation, fejlsøgning på produktionsanlæg og styringer. Det er typisk servodrev, PLCér og operatørpaneler, men i princippet alt, som indeholder elektronik i industrien. Derudover har vi også en salgsafdeling, som skaffer automationskomponenter og endda også hydraulik dele. Salgsafdelingen er samtidig også et supplement til reparationsdelen, hvor vi hele tiden kan vurdere, om det bedst kan svare sig med en reparation eller at skaffe en brugt reserveenhed. Eller vi kan lægge kundens parametre ned i det indkøbte udstyr.

Vi kan køre ud til kunder og fejlsøge på CNC maskiner, fødevareproduktionsanlæg, transportbånd, kraner, skibe og alle typer produktionsanlæg. Enten finder vores tekniker en fejl, som kan løses permanent, eller midlertidigt ude hos kunden. Eller også finder vi et defekt styremodul, som vi kan tage med til af vores 3 værksteder i Viby Sjælland, Vejle eller Padborg.

På værkstedet reparerer vi det udstyr, der hjemtages, eller som kunden kommer ind med. Operatørpaneler, servodrev, frekvensomformere, motorer, computere, PLCére – alt hvad der er elektronik i kan repareres. Vi fejlsøger på komponentniveau, og de fleste komponenter er standard og haves på lager. I akutte tilfælde sender kunderne reparationer ind med taxa, eller kunden kommer selv med det.

Hvis en maskine er brudt sammen, rykker vi ud 24/7/365, da nedetid i industrien er dyrt. Vi er vant til at være ganske stædige og ihærdige i at løse opgaven. Denne ihærdighed giver masser af erfaring, når man kommer over de små bump på vejen. Det giver også glade kunder, som skal kunne stole på, at vi gør alt, hvad der er muligt (og lidt til) for at hjælpe dem i gang ved et nedbrud.

Hvad optager jer netop nu?
Vi tilslutter os koret af virksomheder, som råber på arbejdskraft. At kunne reparere alle typer elektronik uden diagram er super spændende for den rette, men der er langt mellem dem, som kan det. Vi har derfor stort fokus på rekruttering og fokus er blevet øget. Efter mange skuffende resultater fra rekrutteringsagenter har vi valgt at specialisere os i rekruttering.

Vi har også initiativer til at få flere opgaver og udvide med flere afdelinger, men det er ikke aktuelt nu med nuværende arbejdsudbud.

Hvad ser I som jeres største mulighed og udfordring i de kommende år?
Mulighederne er mange. Der kommer elektronik over alt og der er dermed nok at lave. Vi har en del planer om at udvide, men som sagt er vi udfordrede på at finde kvalificeret arbejdskraft. Vi afviger bestemt fra mængden og en medarbejder hos os skal have en stor interesse for elektronik og teknik. I mange andre jobs varer en fejlsøgning ikke mange timer, før end man kasserer printet og tager et nyt fra hylden, så vi skal have fundet den brøkdel af teknikere, som enten på arbejde eller i deres fritid er vant til at gå i dybden i elektronikken.

Hvordan kan en virksomhed som jeres bidrage til en mere bæredygtig fremtid?
Bæredygtighed ER os, det er sådan set det vi har gjort de sidste 32 år. Ofte bliver en maskine kasseret, fordi eksempelvis et akse kort, serodrive etc. er brændt af. Da delen er udgået, skal hele styringen udskiftes, og det koster let 300.000 kr. Når man er nået så langt, sker det ofte, at kunden vælger at skifte hele maskinen. PRO-CONSULT kan nøjes med at renovere den del af elektronikken, der trænger, og så er elektronikken god som ny igen….. det er da bæredygtighed. Vi bidrager dermed til FN´s 12. verdensmål om genanvendelse. Vi har bæredygtighed i vores mission, vision og målsætning og ud over, at vi jo gør det i forvejen, har verden brug for et øget fokus på bæredygtighed. Brug og smid væk mentaliteten er stadig i 2021 stærkt fremherskende. Både industrien og private smider ting ud, som blot kræver en mindre reparation, eller som faktisk virker, men man vil gerne have noget bedre…. Større.. Stærkere. Derudover kan bæredygtighed også give cost savings. Da reparation trods alt er billigere end at købe eks. en ny maskine.

Hvad ser I som den største fordel ved at være medlem af DAU?
Gennem DAU hører vi, hvad der rører sig i industrien - ofte igennem nyheder. Men det viser også vores fremtid. Det vi reparerer, er ofte det, som var den nyeste teknologi for 10 år siden, men vi ser også nyere dele komme til reparation. Så med medlemskabet har vi fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig, og hvilke kompetencer vi vil have brug for i fremtiden, og det er til stor inspiration for, hvordan vi skal udvikle os og fortsat tilpasse os kundernes behov.

image6l499.png

 

Amalie Dahlerup Hermansen
Skrevet af:

Amalie Dahlerup Hermansen

Amalie Dahlerup Hermansen

Amalie Dahlerup Hermansen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3344
  • Mobil +45 2562 3356
  • E-mail adhe@di.dk

Relateret indhold