27.09.21 DFL Nyheder

Søg virksomhedsprogram med 600 mio.

Regeringen og et flertal af folketingets partier har afsat 600 mio. kr. til små og mellemstore virksomheder. Midlerne skal være et rygstød til erhvervslivet så virksomhederne på trods af coronakrisen kan ruste deres forretning med nye teknologier, udstyr og kompetenceudvikling.

Midlerne kommer fra et EU genopretningsprogram (REACT-EU-program), som har til formål at afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn og digital genstart. Der er fire spor i virksomhedsprogrammet, som har opstart på lidt forskellige tidspunkter og kan søges af virksomheder over hele landet.

Fra september 2021 åbnes der for ansøgning til følgende dele af programmet.

SMV:Eksport: indeholder tilskud til udvikling af eksportplan, tilskud til egne eksportmedarbejdere og tilskud til en medarbejder i udlandet eksempelvis til at opbygge salgsnetværk på målmarkedet (employer of record) – LUKKET for ansøgninger.

SMV:Vækstpilot: indeholder mulighed for ansættelse af en ledig vækstpilot (lige fra en faglært til en højtuddannet) Vækstpiloten ansættes i 6 mdr. på ordinære vilkår - virksomheden får dækket 50 pct. af omkostninger (dog max. 15.000 kr./mdr.) - åbnet for ansøgning 15. september.

SMV:Digital: indeholder tilskudsvouchers til køb af rådgivning omkring digital omstilling; desuden indeholder programmet en række kompetenceudviklingsmuligheder samt mulighed for tilskud til investering i udstyr, maskiner, software mv. Tilskudsvouchers op til 250.000 kr. - åbnet for ansøgning 27. september.

SMV:Grøn: indeholder vouchers til rådgivning, kompetenceudvikling og investeringer i udstyr, maskiner mv. som understøtter jeres grønne udvikling. Tilskudsvouchers op til 250.000 kr. - åbner for ansøgning 11. oktober.

Se mere på virksomhedsprogrammets officielle side her

Se artikel fra DI Business om programmet her

Informationsmøder

DI afholder informationsmøde om programmet rundt i landet - se oversigt her

 

Relateret indhold