19.09.22 DFL Nyheder

DFL Temadag om emballage, genanvendelse og malingsspild

På DI’s konferencecenter Gl. Vindinge var der fredag d. 9. september temadag for DFL’s medlemsvirksomheder. De ca. 30 deltagere blev taget igennem dagen med fem meget forskellige oplæg.

Temadagen tog udgangspunkt i, at producentansvar for emballage træder i kraft i Danmark den 1. januar 2025, hvorved alle virksomheder, der sætter produkter på markedet med emballage om, får ansvaret for, at emballagen genbruges eller at emballageaffaldet indsamles, sorteres og genanvendes.

Udover lovgivningen bag producentansvaret, etableringen af en kollektivordning og et bud på den medfølgende økonomi, blev mulighederne i kemisk genanvendelse af branchens (plast)emballage, europæiske erfaringer med ansvar for emballage og restmaling, DTU-studerendes bud på udvikling af nye emballageløsninger og slutteligt et socio-økonomisk projekt til håndtering af restmaling præsenteret.

Sammenfattende viste temadagen, at der er stort engagement for at udvikle løsninger, der kan støtte branchen i at løfte producentansvaret og kravet om genanvendelse, men at der også fortsat udestår svar på rigtig mange spørgsmål.

DFL vil følge emnet tæt de kommende år både nationalt og internationalt, så medlemmerne vil høre fra os, når der er nyt på området.

Find præsentationerne fra dagen her:

Relateret indhold