02.05.24 DFL Nyheder

EuPIA Årsmøde 2024

Den årlige konference i EuPIA løb af stablen d. 18.-19. april 2024 i Amsterdam. Det var spændende dage med inspirerende oplæg og god tid for EuPIA-medlemmer til at netværke og erfaringsudveksle.

Trykfarveindustrien står som flere andre grene i branchen overfor udfordringer med konstante nye reguleringer og et svingende marked, men samlet gav medlemmerne også indtryk af, at de er forberedt på at tackle fremtidens udfordringer.

I løbet af de to dage blev EuPIA’s aktiviteter i 2023 fremlagt af Cornelia Tietz, ny direktør for EuPIA og som fast punkt på dagsordenen blev et grundigt indblik i trykfarvemarkedet, baseret på omfattende statistikker, præsenteret af branchens eksperter på området.

Fra EU-Kommissionen fik vi et oplæg om revisionen af lovgivningen på området for fødevareemballage og derudover flere oplæg vedrørende EU’s ambition om en cirkulær økonomi, herunder om f.eks. mulighederne for genbrug af materialer / emballage med tryk.

Deltagerantallet var i år en smule lavere end tidligere, men det stærkt faglige og relevante program var i top. Mon ikke det vil afspejle sig i deltagerantallet i 2025, hvor årsmøde og konference i øvrigt afholdes d. 3.-4. april.

 

Relateret indhold