21.12.20 Diamanterne Nyheder

Coronastatus

Kære medlem og associerede medlem i Diamantentreprenørsektionen.

Nu er det godt en måned siden, at Statsministeren på et pressemøde meddelte, at Danmark gravidvist skulle lukke ned. Men for mange af os betød det ikke en nedlukning, men derimod store ændringer i hverdagen og i arbejdsgangene. For mange byggematerialeproducenter og byggebranchen i det hele taget er det vigtigt – måske vigtigere end nogensinde før – at holde gang i hjulene. Det skal vi for medarbejdernes, virksomhedernes og vores egen skyld, ja faktisk for hele Danmarks skyld.

Byggebranchen er med til at Danmark kan få en rullende start i takt med at samfundet åbnes mere og mere op. Det er godt og nødvendigt.

Spørgsmål og svar om corona
Meget produktionsarbejde kan fortsat udføres ud fra myndighedernes anbefalinger om øget afstand og skærpet hygiejne. Det kræver dog nogle helt andre rutiner, end dem vi er vant til.

DI Dansk Byggeri sidder klar ved telefonerne, hvor de giver vejledning i henhold til coronasituationen. I samme forbindelse har de etableret et området på hjemmesiden med de ofte stillede spørgsmål og svar om COVID-19.

Siden bliver løbende opdateret, så du kan holde dig orienteret. Find bl.a. svar på:

  • Kan medarbejdere hjemsendes i forbindelse med Corona?
  • Økonomiske hjælpepakke til virksomheder
  • Arbejde på byggepladser og i private hjem


OK2020 - Mæglingsforslaget er vedtaget - link

Forligsmandens mæglingsforslag er vedtaget, og de nye overenskomster er trådt i kraft den 1. marts 2020, men ændringen af overenskomsternes lønsatser sker først pr. 1. maj 2020.

Dansk Byggeri er i fuld gang med at renskrive overenskomsterne, og en række af overenskomsterne ligger snart på hjemmesiden. Lønoversigten marts 2020 ligger også på hjemmesiden. Overenskomster og lønoversigt kan bestilles nu.

- Bestil overenskomsterne
- Bestil lønoversigten

Dansk Byggeris årsdag 2020
Dansk Byggeris årsdag, der var planlagt til den 23. april 2020, er desværre aflyst på grund af coronasituationen. Hvis du har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte direktionssekretariatet på tlf. 72 16 00 00.

Fusion mellem Dansk Byggeri og Dansk Industri
Coronakrisen har for nuværende ikke sat en stopper for Dansk Byggeri og Dansk Industris fusionsplaner. Fusionen skal vedtages af Dansk Byggeris repræsentantskab, og det er fortsat planen, at afstemningen skal foretages den 9. juni som tidligere meddelt. Afstemningen vil naturligvis blive gennemført efter sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Hold dig derfor godt opdateret på vores hjemmeside, under afsnittet Onlinekurser og webinar, hvor der løbende afholdes webinar og kurser om de nyeste tiltag som vedrører Dansk Byggeri.


Hvordan med vores uddannelse
Vi har løbende kontakt med Horsens Learnmark som kontinuerligt holder sig opdateret i forhold til hvornår der åbnes op igen for AMU-uddannelserne. De uddannelsesaftaler som er indgået, er stadig gældende. Så snart der er meldt noget konkret ud vedrørende åbning af AMU-skolerne, vil vi orienterer om mere dette.

Demodag
Der arbejdes i kulissen på at få stablet en minimesse på benene, med en foreløbig afvikling d. 4. september 2020.

Denne messe er naturligvis styret af myndighedernes retningslinjer til den tid, hvorfor det ikke er muligt at fastlægge den endelig plan herfor. Når vi har noget mere konkret at forholde os til, meldes der ud til jer medlemmer hurtigst muligt.

 

Vi ses forhåbentlig snart derude.