Industrisamarbejdet Analyse

Digitalisering fører til øget konkurrence

Hvor digitaliseret er din virksomhed i forhold til konkurrenterne? I mange metal- og maskinindustriellevirksomheder er der bevidsthed om, at virksomheden er udsat for øget konkurrence som følge af digitalisering. Samtidig forventer mange, at digitalisering bliver et endnu vigtigere konkurrenceparameter i de kommende år.

Afsætningsmulighederne er gode for de metal- og maskinindustrielle virksomheder. I mange virksomheder er der mere travlt, end der har været i mange år. Det betyder stort fokus på den daglige drift. På trods af travlhed er det essentielt konstant at udvikle virksomheden og ruste virksomheden til at være konkurrencedygtig i fremtiden. Her spiller ny teknologi og digitalisering en vigtig rolle.

Allerede i dag oplever mange metal- og maskinindustrielle virksomheder, at digitalisering har indflydelse på konkurrencen. Fire ud af ti metal- og maskinindustrielle virksomheder er i høj grad eller i nogen grad udsat for øget konkurrence som følge af digitalisering. Det viser en undersøgelse foretaget af DI blandt 116 virksomhedsledere i branchen i sommeren 2017. Kun 16 pct. af virksomhedslederne mener, at virksomheden slet ikke er udsat for øget konkurrence som følge af digitalisering.

Relateret indhold