14.09.21 FFI IndustriNews

Hvilken kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige?

Hvordan placerer din kommune sig? | Fremgang i brugen af kunstig intelligens | Bliv klogere på uddannelsesaftaler for lærlinge og elever

 

Hvordan placerer din kommune sig?
Virksomhederne har talt: Danmarks mest erhvervsvenlige kommune er kåret. Og vinderen er, igen kan vi sige, Ikast-Brande. Stort tillykke! Den nye DI undersøgelse 'Lokal Erhvervsvenlighed 2021' viser bl.a., at forskellen på erhvervsvenligheden i Øst- og Vestdanmark i år er større end nogensinde samt, at der er en klar skævvridning mellem store og små virksomheder. Du kan se, hvordan det ser ud med erhvervsklimaet i din kommune ved at klikke ind på di.dk.

Fremgang i brugen af kunstig intelligens
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere danske virksomheder har taget kunstig intelligens til sig. Hver fjerde danske virksomhed bruger nu kunstig intelligens. Kunstig intelligens anvendes i 2021 af over 4.000 danske virksomheder med minimum ti ansatte svarende til 24 pct. Du kan høre mere om dette og møde Rikke Hougaard Zeberg branchedirektør i DI Digital på Fremstillingsindustriens årsdag i Vejle på torsdag den 16.9.

Bliv klogere på uddannelsesaftaler for lærlinge og elever
Når du ansætter lærlinge og elever, skal I indgå en uddannelsesaftale. Der er flere forskellige aftaletyper at vælge imellem, og det kan være svært at afgøre, hvilken type aftale der er den bedste i den konkrete situation. DI Lærepladsfællesskabet inviterer til webinar om uddannelsesaftaler, så I kan blive klogere på fordele, ulemper, muligheder og opmærksomhedspunkter ved de forskellige aftaletyper. Webinaret afholdes den 21. september kl. 14:00 - 15:00, og du tilmelder dig på di.dk under kurser.

Relateret indhold