24.01.19 Fremstillingsindustrien Nyheder

Øland med kanonregnskab

Øland A/S har netop offentliggjort deres regnskab for 2018. Igen med positiv vækst. Værd at bemærke er det især, at virksomhedens bundlinje er steget kraftigt fra 10,5 millioner kroner i 2017 til 17,1 millioner kroner i det aktuelle 2018-regnskab.

Selv fremhæver Øland de gode forhold og den store aktivitet i byggebranchen som en af driverne, hvor virksomheden har nydt godt af den vækst, hele byggebranchen oplever.

– Produktionen har det sidste år kørt non-stop, og særligt oplever jeg, at vores optimeringsprojekt med Dansk Industri i vores produktion i Aabenraa har været en game-changer for effektiviteten. Vi har fået flere ordrer eksekveret på samme antal hænder, samtidig med at vores medarbejdere er blevet gladere. Og når vi så samtidig befinder os i et gunstigt marked, er det klart, at det har givet et kæmpe løft også i regnskabet med en meget lean produktion, siger Carsten Madsen, direktør i Øland.

Carsten Madsen peger også på, at Ølands satsning på nye områder er medvirkende til den vækst, man indtil videre har set, og med tilførslen af nye og andre kompetencer til ventilation og isolering tror man på, at væksten fortsætter gennem 2019.

– Vi har altid arbejdet på at rekruttere de bedste og skarpeste folk. Den bedste pris og bedste kvalitet er standard, det er viden og rådgivning rundt om produktet, som markedet kræver i dag. Samtidig blev 2018 for alvor året, hvor vi igangsatte planen om at gå fra en virksomhed, der sælger komponenter til at sælge systemer og løsninger. Selvom det er vigtigt hele tiden at dygtiggøre sig på sit eget felt, skal man ikke være bange for at udvide, hvor det er muligt, siger Carsten Madsen.

Nye lag ovenpå forretningen

Ølands plan om at blive systemleverandør frem for komponentleverandør, har indtil videre taget fart i 2019, hvor virksomheden blandt andet med et opkøb har sat tempo på. Der er oprustet på faglige kompetencer og taget et kvantespring ind på aggregatmarkedet.

– Hvis vi fortsat ønsker at vækste, er vi nødt til at ligge nye lag på vores forretning. Der er stadig flere oplagte markeder, hvor vi har væsentlig plads til forbedring. Vi har mange kunder, der efterspørger blandt andet aggregater, og den efterspørgsel skal vi naturligvis imødekomme. På den måde er ingenting ændret, fra vi startede tilbage i 1981. Det, der driver os, er stadig viljen til at gøre en forskel for kunderne, siger Carsten Madsen.

Samtidig arbejder man i Øland stadig på at få sat et nyt, stort IT-system op, der på sigt skal sætte skub under vækst og effektivitet på de digitale processer.

Skrevet af:

Simone S. Nielsen