Kilde: Danmarks Statistik og DI, sidste obs. aug. 2019
01.11.19 Fremstillingsindustrien Nyheder

Rekordhøj omsætning i Fremstillingsindustrien

Nyt konjunkturbarometer - 10/19

De danske metal- og maskinproducenter har haft en fremgang i omsætningen på 9,5 pct. i perioden fra juni-august 2019 sammenlignet med samme periode sidste år. Udviklingen skyldes blandt andet en fortsat eksportfremgang i den største underbranche, Fremstilling af motorer, vindmøller og pumper. Positive forventninger blandt metal- og maskinproducenterne peger på, at fremgangen vil fortsætte i sidste kvartal af 2019.

Omsætningen for metal- og maskinproducenterne var i perioden fra juni til august 2019 281 mia. kr. på årsniveau, hvilket svarer til en fremgang på 9,5 pct. sammenlignet med samme periode året før. Omsætningen overgår dermed den hidtidige rekord fra foråret 2017, hvor årsniveauet var på 274 mia. kr.

Fortsat fremgang i eksporten

Fremgangen i metal- og maskinindustriens omsætning drives af fremgang i eksporten. I metal- og maskinindustien udgør eksporten 62 pct. af den samlede omsætning, og udviklingen i eksporten vejer derfor tungt i den samlede omsætning. I perioden fra juni til august steg eksporten for metal- og maskinproducenter med 16 pct. sammenlignet med samme periode året før, så omsætningen nåede et årsniveau på 179 mia. kr. i perioden.

Stagnation i det indenlandske salg

I perioden fra juni til august faldt det indenlandske salg blandt metal- og maskinproducenterne med 0,5 pct. sammenlignet med samme periode året før. Det fører til et årsniveau for den indenlandske omsætning på 102 mia. kr.

Statistikker

Konjunkturbarometer 10/19

Konjunkturbarometer Fremstillingsindustrien oktober 2019.pdf

Relateret indhold