25.03.20 Fremstillingsindustrien Nyheder

Historisk nedtur for dansk erhvervsliv

På få uger har coronakrisen sendt chokbølger igennem hele dansk erhvervsliv. Det viser DI’s konjunkturindikator, der falder til sit laveste niveau i indikatorens historie. Det signalerer, at dansk økonomi kan vente et kraftigt tilbageslag i 2. kvartal.

Med coronavirusset og tiltagene til at inddæmme spredningen af smitten er virksomhedernes milde optimisme vendt til dyb pessimisme. Det fremgår af en rundspørge til DI’s Virksomhedspanel i perioden fra den 16. marts til den 17. marts 2020, hvor DI’s konjunkturindikator kommer ud på sit laveste niveau nogensinde. Og det er vel og mærke før, regeringen i går aftes indførte nye restriktioner, der vil få markante negative konsekvenser for danske virksomheder og arbejdspladser, særligt blandt de små og mellemstore virksomheder.

 

Fakta om DI’s Virksomhedspanel

  • Resultaterne om virksomhedernes konjunkturvurderinger fra DI’s Virksomhedspanel for 2. kvartal 2020 bygger på svar fra henholdsvis 451 og 730 virksomheder i to spørgeundersøgelser, hvor 1.984 virksomheder er blevet adspurgt.
  • Første spørgeundersøgelse er foretaget i perioden fra den 20. februar til den 4. marts 2020, mens den anden spørgeundersøgelse er foretaget fra den 16. marts til den 17. marts.
  • Panelet består af et repræsentativt udsnit af DI’s medlemskreds.
  • Virksomheder i panelet dækker lige fra de mindste virksomheder til de største virksomheder i Danmark.
  • Virksomheder i de to spørgeundersøger repræsenterer tilsammen henholdsvis 85.000 – 115.000 samt 105.000 – 165.000 ansatte i Danmark.

Publikationer

Læs hele analysen

Download analysen
Skrevet af:

Morten Granzau Nielsen Johan Mathiesen Dam

Relateret indhold