Webinar

Kompetencefonden samt Kompetenceudvikling for elever og lærlinge

Formålet med kurset er, at give bedre indsigt i systematisk kompetenceudvikling af jeres medarbejdere og uddannelse af lærlinge og elever på vejgodsområdet.

Kurset er delt i to dele. I kursets første del behandles mulighederne for støtte fra kompetencefonden samt andre støtteordninger. På kursets anden del sættes der fokus på det at have lærling/elev, og de udfordringer og muligheder I har som praktikvirksomhed.

Overenskomstens bestemmelser på området vil blive gennemgået, og I vil kunne spejle jeres egne erfaringer med andre virksomheders erfaringer.

DEL 1: KOMPETENCEFONDE

Kursuskataloget for kompetenceudvikling er stort, og der er en del regler man skal have styr på, når det gælder kompetenceudviklingsfonden. HTSK-fonden kan bruges til medarbejdernes selvvalgte uddannelse, men også i en vis udstrækning af jer, hvis I sammen med medarbejderen aftaler at sende medarbejderen på kursus. Der er også pligter for jer som virksomheder. Det gælder især, når det drejer sig om den lovpligtige efteruddannelse for chauffører.

På del 1 af kurset vil vi bl.a. komme ind på:

Realkompetencevurderinger (RKV) som forudsætning for at søge tilskud i fonden
Aftalt, selvvalgt eller beordret uddannelse
Lovpligtig efteruddannelse for chauffører og andre certifikatuddannelser
Uddannelse i opsigelsesperioden

DEL 2: LÆRLINGE/ELEVER I TRANSPORTVIRKSOMHEDER

De senere år, er interessen for at have lærlinge og elever steget blandt transportvirksomheder. Flere virksomheder vælger at blive godkendt som uddannelsessted og der ansættes flere lærlinge. Men det er ikke ukompliceret at tage en lærling. Der skal både være styr på de ansættelsesretlige aspekter, det faglige indhold og samspillet med skolen.

 Anden del af kurset er rettet mod dig, der ønsker basal viden om det at have lærlinge/elever. Denne viden kan hjælpe jer som virksomhed til at få det optimale lærlingeforløb.

Del 2: Lærlinge/elever i transportvirksomheder

Godkendelsen som praktikvirksomhed
Lærlinge/elevkontrakten
Juridiske problemstillinger ved lærlinge- og elevforhold
Uddannelsens indhold og samspillet med skolen.

KURSET HENVENDER SIG TIL

Medarbejdere, der er i dialog med chauffører og lager- og terminalmedarbejdere om kompetenceudvikling, fx i forbindelse med MUS–samtaler. Virksomheder, der indbetaler til HTSK–Fonden, som medlem af AKT og ATL eller har medarbejdere, der arbejder under Fællesoverenskomsten med 3F. Samt til de virksomheder, der har en tiltrædelsesaftale med 3F.

Underviser

Camilla Brochstedt

Konsulent

Underviser

Mark Raboso Ebbesen

Konsulent

  • Mobil: +45 5213 2361
  • Direkte: +45 3377 3731
  • E-mail: mreb@di.dk

Underviser

Michael Boas Pedersen

Chefkonsulent

  • Mobil: +45 3131 8137
  • Direkte: +45 3377 4827
  • E-mail: mibp@di.dk
Nicoline Mundeling Rosell

Nicoline Mundeling Rosell

Sekretær

Kontakt Nicoline, hvis du har spørgsmål til tilmelding, afbud og andet i forbindelse med kurset

  • Direkte +45 3377 4597
  • Mobil +45 2974 7642
  • E-mail nmro@di.dk