21.10.19 ATL Nyheder

Kommentar: Kvinderne ind bag rattet

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

En taskforce, der skal komme med forslag til, hvordan man får flere kvinder ind i transportbranchen, har holdt sit første arbejdsmøde. Arbejdsgivere, chauffører og organisationer er med i taskforcen, som er et led i kampagnen Job i Transport. Jeg ser frem til at se anbefalingerne, for det bliver afgørende for branchen at få flere kvinder til at køre lastbil og udføre andre job i branchen. Derfor er ATL blandt initiativtagerne til taskforcen.

På det første møde blev der sat fokus på udfordringerne i forhold til at få flere kvinder ind i branchen. Der var oplæg fra blandt andre Forsvaret, som også forsøger at ansætte flere kvinder.

Hvis man stopper 100 tilfældige lastbiler herhjemme, vil man kun blive mødt af 1-2 kvindelige chauffører. Til gengæld er der en stor sandsynlighed for, at kvinderne er glade og tilfredse. De betragter chaufførjobbet som et godt og udfordrende arbejde, der ikke kræver store fysiske anstrengelser.

Taskforcen, der er nedsat af Transportens Udviklingsfond (TU) og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond (GUU), skal senest til maj næste år komme med forslag til, hvordan vi får flere kvinder ind i branchen.

Det er også nødvendigt. I en tid med mangel på medarbejdere, er det uholdbart, at vi kun rekrutterer blandt halvdelen af befolkningen.

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk