19.11.19 ATL Nyheder

Kommentar: Omstillingen af transportsektoren er skudt i gang

Hvordan sikrer vi en grøn omstilling af vejgodstransporten? Og hvor hurtigt kan det gøres? Debatten har ofte kastet flere spørgsmål end svar af sig. Men teknologien udvikler sig hastigt, og politisk er der et stigende pres for at finde løsninger.

Faktum er, at den grønne omstilling nu er en del af dagsordenen i vores branche. Vi skal være med til at finde løsninger, som kan sænke klimaaftrykket fra den tunge transport.

En del kunder efterspørger allerede grønnere transportløsninger. Og mon ikke klimaet får en større betydning for de unge mennesker, der skal vælge branche i fremtiden? Jeg er overbevist om, at det bliver et af flere punkter, som de unge vil kigge på.

I onsdags oprettede regeringen 13 klimapartnerskaber, som skal komme med bud på, hvordan de enkelte dele af erhvervslivet kan bidrage til at løse klimaudfordringerne. Et af partnerskaberne er helliget vejgodstransporten.

Branchen er klar til at spille konstruktivt med. Vi skal arbejde sammen med regeringen om at finde fælles løsninger, som både reducerer klimaaftrykket og bevarer virksomhedernes konkurrencekraft. Vi skal lykkes med den grønne omstilling uden at sætte danske arbejdspladser og fremtidig vækst på spil. Det sidste bliver en vanskelig øvelse og vil kræve spændstighed fra alle sider.

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk