Foto: Kristian Brasen

05.11.19 ATL Nyheder

Skal din medarbejder være årets transportlærling 2020?

Der er brug for at hylde transportbranchens dygtige lærlinge og elever. Derfor har ATL indstiftet Transportens Lærlingepris og Transportens Elevpris. Priserne vil blive uddelt i efteråret 2020. Men allerede nu kan man indstille lærlinge og elever til priserne.

I 2019 gik Transportens Lærlingepris til 24-årige Mads Grue Christensen fra J. Nørgaard Petersen A/S i Taastrup for at have gennemgået en kæmpe udvikling under sin læretid i virksomheden. Transportens Elevpris gik til 25-årige Kristine Bagge Olsen, der med sine innovative tanker formåede at igangsætte et nyt projekt om sporingsudstyr i virksomhedens vognpark under sin elevtid hos DSV Transport i Roskilde.

Virksomhederne har nu igen mulighed for at indstille en lærling og/eller elev, der har gjort indtryk under sin læretid på virksomheden, og dermed er blevet et forbillede for andre unge, der overvejer en karriere i transportbranchen. Indstillingen skal ske i samarbejde med erhvervsskolen.

-          Det er lærlinge og elever, der skal drive transportbranchen fremad, og derfor er det vigtigt at sætte fokus på succeshistorier og rollemodeller, der brænder for deres erhverv, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

En virksomhed kan indstille en kandidat til Transportens Lærlingepris, hvis medarbejderen har bestået svendeprøven som godschauffør, kranfører, mekaniker eller lager- og terminalarbejder. Transportens Elevpris uddeles til en medarbejder, der har bestået fagprøve indenfor administration, handel, logistik eller spedition. Kandidaterne skal have afsluttet deres uddannelse mellem 1. marts 2019 og 1. marts 2020.

Der vil blive udpeget en komité, som skal finde modtagerne af de to priser. Vinderne vil blive afsløret og hyldet i efteråret 2020.

Både prismodtagerne og virksomheden vil modtage et vinderbevis. Prismodtageren vil derudover modtage en særlig gave fra ATL.

Alle medlemmer af ATL kan allerede nu indstille én eller flere kandidater til de to priser i samarbejde med den pågældende erhvervsskole.

Skal din lærling eller elev vinde?

Gå til indstilling
Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk