Foto: Kristian Brasen

03.12.19 ATL Nyheder

Prisvinder: Jeg blev stolt og overvældet

Til foråret bliver ATL’s lærlinge- og elevpris uddelt for anden gang. Det er nu, du som arbejdsgiver kan indstille en elev eller lærling, der gør et særligt stykke arbejde. Dette års vindere oplevede priserne som en stor anerkendelse.

Transportens Lærlingepris gik i år til Mads Grue Christensen, der har været i lære hos fragtmandsvirksomheden J. Nørgaard Petersen A/S i Taastrup.

-          Jeg blev selvfølgelig stolt og overvældet. Det er jo dygtige folk, vi har i branchen, så det er stort at vinde sådan en pris, siger Mads Grue Christensen.

Han gennemførte sit skoleforløb på EUC Sjælland og var ligesom mange andre lærlinge udfordret, da han første gang landede på sin nuværende arbejdsplads. I begyndelsen kunne det tage ham en halv dag at surre en palle fast til ladet, men med flid, grundighed og ihærdighed arbejdede han sig op og fik sine kollegers anerkendelse.

-          Hvis man yder en god indsats og gør sine ting, så lægger de også mærke til, at man vil det. Det kræver bare, at man har viljen. Hvis man giver noget af sig selv, får man også noget tilbage, siger Mads Grue Christensen.

Efter lærekontraktens udløb i februar blev han udstyret med en fastansættelse. I dag kører han både i Danmark og i Sverige med alt fra elektronik til værktøj.

Fra brillebutik til transportbranchen
Kristine Bagge Olsen, der er kørselsdisponent hos DSV Transport i Roskilde, vandt Transportens Elevpris. Hun havde i sin elevtid optimeret disponeringen af DSV Transports lastbiler.

-          Jeg var overrasket over, at jeg overhovedet var blevet indstillet, men jeg blev meget glad. Man prøver jo at gøre det bedst muligt, så det var rart at få sådan et skulderklap, siger Kristine Bagge Olsen.

Hun afsluttede sin eksamen i december 2018 og blev fastansat i februar 2019. Men at hun overhovedet kom ind i branchen, var lidt en tilfældighed. 

-          Jeg har tidligere arbejdet i en brillebutik, men jeg følte, der skulle ske noget nyt, og så faldt jeg over et jobopslag, der lød interessant, selv om jeg ikke havde noget kendskab til transportbranchen, fortæller Kristine Bagge Olsen.

Hvis du har en lærling eller elev, som fortjener en pris, skal du indstille ham eller hende sammen med erhvervsskolen. Vinderne bliver offentliggjort på ATL’s årsdag den 26. maj i Middelfart.

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk