26.03.19 ATL Nyheder

Ring eller skriv til Transportrådgivningen

ATL har længe rådgivet virksomheder om færdselsregler og færdselslovgivning. Men nu samler ATL og DI Transport kræfterne og opretter et nyt team af konsulenter, som kalder sig for ”Transportrådgivningen”. Det skal tydeliggøre, at ATL ikke kun tager sig af overenskomster og personalejura.

ATL er en del af Dansk Industri, og det giver flere muskler at spille med – både i det politiske arbejde og med alt det, der fylder i hverdagen hos transportvirksomhederne.

- Vi har en lang række afdelinger at trække på. Fra særskilte arbejdsmiljøafdelinger til en skattepolitisk afdeling – vi har hele paletten. Mens andre brancheorganisationer er begrænset til selve transportdelen, har DI over 11.000 medlemsvirksomheder, hvor ATL’s medlemmer fylder 800, siger chefkonsulent Bent Bejstrup. 

Transportrådgivningen skal sikre, at danske transportvirksomheders problemer og udfordringer bliver taget op politisk. Det er seniorchefkonsulent i DI Transport, Rune Noack, der er det politiske ben på det tre mand store hold, som skal gøre danske transportvirksomheders hverdag en smule lettere.

- Det går i virkeligheden to veje. Når vi taler med vores medlemmer, sørger vi for, at de er på forkant med nye regler og lovgivning, så de har tid til at omstille sig, men samtidig tager vi inputs med tilbage og trykker politikerne på maven, når regler virker uhensigtsmæssigt i hverdagen for transportvirksomhederne, siger Rune Noack og fastslår:

- Når vi taler med politikerne, så er det ikke kun på vegne af ATL's 800 transportvirksomheder, men 11.000 virksomheder gennem DI, og det giver en større gennemslagskraft.

De to andre på holdet, Morten Bøjesen og Bent Bejstrup, har begge en fortid i politiet og kender lovgivningen på færdselsområdet indgående. Deres opgaver handler i høj grad om at vejlede og omsætte reglerne fra Christiansborg til den praktiske virkelighed.

- Vores styrke er, at vi har ressourcerne til at få omsat regler skrevet på 1.600 sider til en tjekliste på en enkelt side. Vi har også netværket til at få det tjekket af relevante betjente, som vil være dem, der tjekker det ude i virkeligheden, siger Bent Bejstrup. 

Transportrådgivningen

Morten Bøjesen, konsulent i ATL med en baggrund som politikommissær fra Københavns Politi og Rigspolitiet. Morten Bøjesen blev ansat for nylig og rådgiver om alt inden for færdselsloven med undtagelse af farligt gods.

Tlf. 29803522

Rune Noack, seniorchefkonsulent i DI Transport. Han tager sig af den politiske del inden for vejtransporten, herunder når færdselsloven skal laves om, godskørselsloven osv. Både i Danmark og EU. Rune Noack har arbejdet for DI Transport i 11 år og har været med til at ændre en stribe af de regler, som de danske transportvirksomheder går og tumler med.

Står du med en konkret udfordring, som bør løftes politisk, kan du kontakte Rune Noack på run@di.dk.

Bent Bejstrup, chefkonsulent i ATL. Var betjent i de gode gamle dage, dengang ’vi red til hest’, som han udtrykker det. Bent Bejstrup har været i ATL i 12 år og arbejder med hele pakken af færdselslovgivning og varetager også farligt gods samt arbejdsmiljø. Som en del af ATL’s tilbud om udpeget sikkerhedsrådgiver til transportvirksomheder, der håndterer farligt gods, kommer Bent Bejstrup ud til omkring 150 virksomheder om året.

Tlf. 21205030

Bent Bejstrup

Bent Bejstrup

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4781
  • Mobil +45 2120 5030
  • E-mail bebe@di.dk