30.04.19 ATL Nyheder

Kommentar: Prik din lokale politiker på skulderen

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Om en måned skal vi stemme til EU-parlamentet, og inden for halvanden måned er der folketingsvalg. Både i Danmark og EU er der emner på dagsordenen, som har stor betydning for transportbranchen. Derfor vil jeg opfordre dig til at prikke din lokale politiker på skulderen og tage en snak om de udfordringer, som vi står med.

Der er emner nok at tage fat på. Her er lidt inspiration.

Vejene stopper til, og vi taber mange penge på at holde i kø. I de seneste måneder er der kommet flere bud på investeringsplaner for den danske infrastruktur. Men planerne mangler at blive ført ud i livet, så der er meget at tale med politikerne om her.

Udbuddet af rastepladser lever ikke op til behovene. Der er desværre utallige eksempler på, at chauffører må lede med lys og lygte efter et sted at holde hvil, fordi rastepladserne er for få og for overfyldte.

Nogle kommuner og regioner har besluttet sig for at tage transportopgaver hjem til skade for konkurrencen og for det private erhvervsliv. Der er brug for, at gode kræfter kæmper for at modvirke den udvikling. 

I EU arbejder man stadig på at få skabt ensartede og letforståelige regler for den europæiske vejgodstransport. Her er en oplagt opgave for din lokale EP-kandidat at fokusere på.

I de kommende uger vil det være lettere, end det plejer at være, at komme i kontakt med politikerne. De vil stå på gågaderne og optræde på hundredevis af vælgermøder. Politikerne vil helst tale om velfærd, nedslidning, klima og udlændinge. Det er vores opgave at minde politikerne om, at det er afgørende for det danske samfund, at vi har en velfungerende transportbranche.

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk