18.06.19 ATL Nyheder

Din lærling kan hjælpe andre unge ind i branchen

Efter sommerferien tager den populære lastbil fra job-i-transport kampagnen på sit 4. roadshow til folkeskoler, efterskoler og produktionsskoler rundt omkring i landet. Men job-i-transport efterlyser lærlinge, som vil tage med rundt til skolerne og fortælle om, hvordan det er at arbejde i branchen.

Kalenderen er fyldt op helt frem til maj 2020. Lastbilen fra job-i-transport er efterspurgt på skolerne, og den er en vigtig del af indsatsen for at få flere unge ind i branchen.

Derfor søger projektchef i Transportens Udviklingsfond Magnus Købke et antal transportlærlinge, som har lyst til at tage med rundt på skolerne. Lærlingens arbejde vil bestå i at hjælpe med at promovere godstransportbranchen på de skoler, som roadshowet besøger.

- Hver enkelt lærling skal deltage i 1-2 uger i perioden fra august 2019 til maj 2020. Der er ikke krav om at lærlingen har kørekort til lastbil, det vigtigste er at han eller hun er begyndt på transportuddannelsen, siger Magnus Købke.

Transportens Udviklingsfond refunderer udgiften til løn på de dage, hvor lærlingen deltager på roadshowet.

Hvis din virksomhed har mulighed for at afse en  lærling til kampagnen, og lærlingen selv er interesseret, kan projektchef Magnus Købke kontaktes på 22 61 59 60 eller mk@tu.dk.

Mere end 25.000 elever har siden august 2016 været på besøg i lastbilen, og derigennem opnået et kendskab til transportbranchen og de muligheder der er for uddannelse og job.