16.08.19 ATL Nyheder

Kommentar: To myter kan aflives

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Der florerer et par myter om vores branche. Den ene er, at det er dårligt lønnet at være lastbilchauffør. Den anden er, at digitaliseringen og de selvkørende lastbiler vil føre til, at der er i fremtiden vil blive behov for færre medarbejdere. Begge dele er forkert.

Kort før sommerferien præsenterede DI og 3F Transportgruppen en rapport lavet af konsulentfirmaet Valcon.

I rapporten kan man læse, at en række opgaver i transportbranchen i fremtiden kan løses hurtigere og billigere med brug af digitale løsninger. Mange job vil forsvinde, men samtidig vil der blive skabt nye jobfunktioner, som er mere kundeorienterede.

Der er altså ikke udsigt til, at arbejdspladserne vil blive affolket for medarbejdere. Men jobbene vil ændre sig, og der bliver brug  for en omfattende efteruddannelse af medarbejderne, så de kan leve op til de krav, virksomhederne stiller til dem.

I dag er der omkring 30.000 danske lastbilchauffører, og tendensen er stigende. Intet tyder på, at udviklingen vil vende foreløbig.

Og så er der lønnen. Den er absolut konkurrencedygtig, når man sammenligner med andre uddannelser med et lignende uddannelsesniveau.

Hvorfor er det vigtigt at aflive disse myter? Fordi vi har brug for flere unge i branchen, og hvis de tror, at lønnen er lav og fremtiden usikker, bliver de væk.

Læs rapporten her: Fremtidens transport, handel og logistik.

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk