Foto: Colourbox

15.01.20 ATL Nyheder

Sådan kommer de unge videre fra grundforløbet

En stor del af de unge, som vælger at uddanne sig til lastbilchauffør, dropper ud af uddannelsen allerede på grundforløbet. Men på DEKRAs erhvervsskole i Brøndby har man måske knækket koden. Over 80 procent af de elever, der begyndte på uddannelsen for et halvt år siden, er kommet gennem grundforløbet. Forklaringen er blandt andet, at lærerne og det øvrige personale på skolen er helt tæt på de unge – nærmest som på en efterskole.

Der bliver brugt store ressourcer på at overbevise de unge om, at livet som lastbilchauffør er værd at satse på. De seneste par år er flere søgt ind på uddannelsen, men desværre er der alt for mange, som forlader uddannelsen igen, inden de for alvor er kommet i gang. Frafaldet er normalt omkring 40 procent på grundforløbet.

-          Der kommer elever med forskellige udfordringer. De kan have haft et misbrug tidligere. De kan have svært ved at stå op om morgenen, eller de kan have nogle fysiske eller psykiske skavanker. Hvis de skal gennemføre uddannelsen, skal vi forstå deres verden og respektere dem, siger Jan Brochdorf, chefkonsulent på DEKRA Erhvervsskole Hovedstaden.

Hos DEKRA har man skabt et fællesskab og en nærhed, der minder om livet på en efterskole. Eleverne bliver set som hele mennesker. Hvis de har et problem af en slags, får de hjælp. Hvis de ikke møder om morgenen, bliver de ringet op.

Det tætte forhold på skolen betyder også, at de unge bliver gode til at støtte hinanden.

Resultatet kan aflæses på det hold elever, som om få dage skal ud på en virksomhed for at begynde et praktikophold. De var 48, da de begyndte for et halvt år siden. Nu er der 41 tilbage.

-          Det gør en kæmpe forskel, at vi har et nært forhold til hinanden. Det er med til at holde flere fast i uddannelsen, siger Jan Brochdorf.

Næste udfordring for eleverne bliver tiden som lærling på en virksomhed. Det kræver ofte også støtte – i form af en mentor.

Behovet for chauffører bliver stort i de kommende år, hvor store årgange går på pension. ATL’s direktør Lars William Wesch mener, at det kan være nødvendigt at give de unge en hånd, så de klarer uddannelsen og udvikler sig til stabile medarbejdere.

-          Vi har ikke råd til at miste et stort antal unge på uddannelserne. Vi skal holde fast i dem, der har vist, at de har en interesse for at blive lastbilchauffør. Eksemplet fra DEKRA er et godt bud på, hvad der skal til, for at flere kommer gennem grundforløbet, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk