12.10.20 ATL Nyheder

Kommentar: Vi står på en brændende platform

Vi står midt i en coronakrise, som ingen ved hvor ender. På klimaområdet er der politiske initiativer som kan betyde store forandringer for erhvervslivet. Og vi kan komme til at mangle medarbejdere, fordi et stort antal af de nuværende medarbejdere er på vej på pension. Der er nok at forholde sig til som leder i en transportvirksomhed. Vi befinder os på en brændende platform, og det har aldrig været vigtigere at tænke strategisk.

Transportvirksomhederne har indtil nu oplevet coronakrisen meget forskelligt. Men vi er i en ny virkelighed, hvor ingen kan være sikre på, at omsætningen holder sig på det nuværende niveau. Den økonomiske krise, der er fulgt i hælene på covid-19, har forværret betalingsevnen hos mange virksomheder, som transportbranchen lever af at betjene.

Lige nu forhandles der i Folketinget om regeringens bud på at nå klimamålene – blandt andet med fokus på transportsektoren. Uanset udfaldet af dette må forholdene for transportsektoren forventes at blive påvirket. Det kan sagtens ændre rammerne for at drive virksomhed på sigt. Og det kan betyde, at investeringer i det rigtige materiel på det rigtige tidspunkt vil kræve helt nye strategiske overvejelser for vognmændene.

Ledelsen i den enkelte virksomhed skal lægge strategien, men i ATL har vi til gengæld en række uddannelser der kan styrke arbejdet. ATL tilbyder en række uddannelser, som klæder ledere i transportvirksomhederne på til fremtiden. Det gælder Transportens Lederuddannelse, som vi har tilbudt i de senere år, og det gælder ejerlederuddannelsen, som tager i mod det første hold kursister i slutningen af oktober.

Ejerlederuddannelsen er et samarbejde mellem DI og ATL, og på det første hold er der ni deltagere fra ATL’s medlemsvirksomheder. Vi glæder os over, at vi nu kan give jer - ejerledere - denne skræddersyede uddannelse, så I bliver klædt på til fremtiden.

 

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk