FOTO: Colourbox

26.10.20 ATL Nyheder

Vognmændene er bekymrede for 2021

Smitten med covid-19 er på vej tilbage i Danmark og resten af verden. Og transportvirksomhederne er i stigende grad usikre og bekymrede for, hvad der venter rundt om hjørnet. 33 procent af virksomhederne regner med faldende omsætning i første kvartal 2021 i forhold til samme periode i år. Kun 9 procent venter stigende omsætning, viser en medlemsundersøgelse lavet af ATL.

Ud af de 117 medlemsvirksomheder, som har svaret på ATL’s spørgeskema, forventer 57 procent, at 1. kvartal i 2021 bliver lige som 1. kvartal i år. 33 procent er pessimistiske, mens 9 procent er optimister.

"Der er ikke noget at sige til, at flere virksomheder er bekymrede. Smittetallet stiger, og usikkerheden er igen stor. Selvom transportbranchen samlet set er sluppet godt fra første del af coronakrisen, er det ikke sikkert, at det vil fortsætte sådan", siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Selvom bekymringen stiger, er det kun ganske få virksomheder, som regner med at skulle reducere antallet af ansatte i de kommende måneder. Og de virksomheder, som svarer, at de vil reducere antallet af ansatte, regner ikke med, at de skal ud i en stor fyringsrunde.

"Stemningen i branchen virker til at være ret nøgtern. Det er klart, at der bliver rørt godt rundt i gryden under sådan en krise. Der er vindere, og der er tabere, men de fleste kan heldigvis holde sig kørende", siger Lars William Wesch.

Usikkerheden er størst blandt de transportvirksomheder, som kører med stykgods og betjener industrien. Men der er også en stigende bekymring hos virksomheder, der kører for byggebranchen.