FOTO: Getty Images

23.11.20 ATL Nyheder

Arbejdstilsynet sætter ind mod smitte

Arbejdstilsynet vil gøre en ekstra indsats for at forebygge spredningen med coronavirus på landets arbejdspladser. Vejgodstransporten er en af de brancher, som de tilsynsførende vil kigge nærmere på. Derfor vil en række virksomheder få uanmeldt besøg i den kommende tid.

Arbejdstilsynet vil i en periode føre målrettet tilsyn i brancher, hvor der er en høj forekomst af vandrende arbejdskraft, og det gælder jo i høj grad for vejgodstransporten. Under besøgene vil de tilsynsførende vejlede og føre kontrol.

"I langt de fleste tilfælde nøjes kontrollanterne med at tage en snak om, hvordan man forebygger smitte. Det vil sige at holde afstand, bruge håndsprit og mundbind," siger Susanne Linhart, arbejdsmiljøkonsulent i ATL.

"Men de støder stadig på arbejdspladser, hvor man ikke lever op til anbefalingerne, og hvor for eksempel rengøringen er for dårlig."

Arbejdstilsynet vil fortsætte den ekstra indsats måneden ud. Medlemmer af ATL er velkommen til at kontakte Susanne Linhart for rådgivning.

ATL har sammen med branchen opdateret de fælles retningslinjer om forebyggelse af smitte. Læs retningslinjerne her.

På et webinar den 26. november kan du på høre om og stille spørgsmål til Arbejdstilsynets initiativer for at forebygge spredning af smitte hos de ansatte.