FOTO: Kristian Brasen

06.11.20 ATL Nyheder

BHS-speditør vinder Transportens Elevpris

Det er en ansvarsfuld og populær speditørelev, som vinder Transportens Elevpris 2020. Både lærerpladsen og skolen beskriver ham som en person, som aldrig holder sig tilbage fra at løse nye opgaver og tage ansvar. 24-årige Kasper Friis Kjær Hansen, der har været speditørelev hos BHS Logistics A/S i Hvidovre, er vinder af Transportens Elevpris 2020.

Prisuddelingen skulle oprindelig have fundet sted på ATL’s årsdag i foråret, men som så meget andet spændte coronavirusset ben for arrangementet. I stedet mødte ATL’s direktør Lars William Wesch i dag op hos BHS Logistics i Hvidovre for at overrække prisen.

-   ”Vi ønsker med prisen at hædre de dygtige unge, der skal føre branchen ind i fremtiden, for vi har brug for, at flere unge vælger en uddannelse i transportvirksomhederne. Kasper er med sin indsats et lysende eksempel for andre unge”, siger Lars William Wesch.

Forleden uddelte ATL Transportens Lærlingepris til Anton Hertz Bruun Dyremose, der har været i lære som chauffør hos Alex Andersen Ølund A/S. Og i dag blev Transportens Elevpris uddelt til Kasper Friis Kjær Hansen.

Det er ATL’s medlemmer og uddannelsesinstitutionerne, som sammen indstiller elever og lærlinge til priserne. I  Kasper Friis Kjær Hansens tilfælde er det BHS Logistics A/S og Roskilde Handelsskole, hvor han har gennemført skoledelen af uddannelsen. I dag er han fastansat som speditør hos BHS Logistics.

En dommerkomité har udpeget ham som vinder med denne begrundelse:

-   ”Både fra læreplads og skole har Kasper fået den samme karakteristik, nemlig som en ihærdig og målrettet person, der har sat sit uddannelsesforløb i højsædet og aldrig holdt sig tilbage for at løse nye opgaver og tage ansvar. Et flot resultat ved fagprøven vidner om indsatsen. Han har gradvist fået tildelt mere og mere ansvar i elevtiden på virksomheden og i den sidste del på et niveau, der matcher de udlærte speditører. Samtidig er han en god kammerat og kollega, der sikrer et godt arbejdsklima omkring sig”.

Dommerkomitéen bestod i år af formand for Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser samt adm. direktør for Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias, administrerende direktør for SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm og formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, Anton Bay Hansen.

Foruden æren modtager Kasper Friis Kjær Hansen en skulptur designet af guldsmed Nicolai Appel.

Relateret indhold