FOTO: Colourbox

06.11.20 ATL Nyheder

Godstransporten er omfattet af restriktioner i Nordjylland

Regeringen har, som det er fremgået af medierne, indført omfattende restriktioner i Nordjylland med virkning fra d. 9/11. Regeringen anbefaler dog, at reglerne følges allerede nu. Restriktionerne omfatter syv kommuner, hvor en del borgere er smittet med mink-virus-varianter. Godstransport til og fra de berørte kommuner er også omfattet af restriktionerne.

I kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø iværksættes en række lokale restriktioner og tiltag for at stoppe smittespredning.

Godstransport anses som udgangspunkt som kritisk, og vil fortsat være mulig af hensyn til forsyningssikkerheden. Det vil sige at godstransport kan foretages ind i de syv kommuner, igennem de syv kommuner og ud af de syv kommuner. Chauffører og transportarbejdere der bor i de berørte kommuner, er dog ikke omfattet af at ”være en kritisk funktion”, og bør ikke udføre arbejde udenfor kommunerne. Dog undtages visse kritiske funktioner, som vil blive uddybet i en vejledning fra myndighederne hurtigst muligt. Vejledningen vil blive offentliggjort her, så snart den er os i hænde.    

DI og ATL er i løbende kontakt med myndighederne og vil i størst mulig omfang hjælpe og svare på spørgsmål fra medlemmerne.

Læs og følg tiltag til at reducere smitteudvikling i Nordjylland her

Relateret