30.03.20 ATL Nyheder

Kommentar: En hyldest i en svær tid

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Transportvirksomhederne får ros og opbakning fra mange kanter i denne tid. Det er mere end nogensinde før blevet synligt, hvad branchen betyder. Der bliver kørt mad og medicin ud til butikker, hospitaler mv. Byggepladserne får leveret de materialer, de har brug for. Der bliver fragtet pakker på tværs af landsdelene, og skraldet bliver hentet. Chauffører og andre ansatte inden for branchen spiller en vigtig rolle og binder samfundet sammen. Deres rolle er vigtig – ikke mindst i den nuværende situation.

Der skal tages mange hensyn i dagligdagen for at undgå spredning af smitte. Det har ændret dagligdagen for virksomhederne og deres medarbejdere. Der er også virksomheder, som desværre har mistet en del af deres omsætning. 

Derfor er der indgået en del aftaler de seneste uger, som skal dæmme op for nogle af de udfordringer, vi står med personalemæssigt. ATL’s aftaler med 3F om hjemsendelse, aftalen om arbejdsdeling og tre-partsaftalen om lønkompensationsordningen bliver brugt.  I ATL og DI følger vi naturligvis situationen tæt og vurderer, om der er behov for andre tiltag.  Og vi hører meget gerne jeres forslag – også vedrørende lovgivning, hvor DI Transport og DI hele tiden er i tæt dialog med regeringen.

Det er også nødvendigt at kigge frem. Hvilken situation står samfundet og transportvirksomhederne i til sommer og efter sommerferien?  Situationen er forskellig fra virksomhed til virksomhed, men generelt vil mange transportvirksomheder få behov for at nedjustere. 

Lige nu har vi en opgave med at holde samfundet i gang. Coronakrisen minder alle om, hvor meget transportbranchen betyder for Danmark.

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk