Foto: Sigrid Wilbeck Hansen, DI
22.06.20 ATL Nyheder

Slagelse Transportcenter får pris for imponerede lærlingeindsats

Slagelse Transportcenter gør en helt særlig indsats for at uddanne chauffører til transportbranchen. Imponerende 500 lærlinge er blevet uddannet i virksomheden siden begyndelsen af 1990erne. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i sidste uge DI Vestsjællands praktikpladspris 2020.

Slagelse Transportcenter har 25 lærlinge ud af i alt 100 ansatte. Det er en enestående stor andel, men hos den vestsjællandske transportvirksomhed er det en tradition at have mange lærlinge.

- Det er en enestående uddannelsesindsats, som Slagelse Transportcenter har udført gennem rigtig mange år. Derfor kunne praktikpladsprisen ikke være mere fortjent. Der vil mangle faglærte chauffører i årene, der kommer, og Slagelse Transportcenter gør en enorm modig og kompetent indsats for at opfylde branchens behov og hjælpe de unge i lokalområdet videre, sagde Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland, da prisen blev overrakt.

Slagelse Transportcenter, der i alt har 80 køretøjer rullende på Sjælland i døgndrift, ansætter en del af lærlingene selv, når de er udlærte. Men der ligger mere end det i virksomhedens store indsats.

- Vi føler og har altid følt, at vi må tage et ansvar for at uddanne flere faglærte til transportbranchen. Der er mangel på faglærte chauffører nu og i fremtiden, så vi forsøger at gøre en forskel. Derfor er vi virkelig stolte af den anerkendelse, der ligger i at modtage prisen, siger Jacob Hasselbalch Larsen driftsleder i Slagelse Transportcenter.