22.06.20 ATL Nyheder

Transportens Udviklingsfond har rundet 30 år

Der en verden til forskel på transportbranchen i 1989 og 2019. Men gennem tre årtier har ATL’s og 3F’s fælles uddannelsesfond fremmet uddannelse og udvikling inden for branchen. I anledning af TU’s jubilæum udsender vi et jubilæumsskrift.

I 1989 indgik det daværende VA (Vognmandsfagets Arbejdsgiverforening) og SID (Specialarbejderforbundet) en aftale om at oprette en fond, som skulle fremme uddannelsesprojekter. Det skete i erkendelse af, at man måtte løfte kvaliteten indefra, hvis man skulle være i stand til at konkurrere på det europæiske marked. Det skulle ske gennem målrettet uddannelse til gavn for både lønmodtagere og arbejdsgivere.

Nu er vi i 2020, og ambitionen er den samme. Bare med et andet fokus.
I starten var fokus udelukkende på uddannelsesprojekter, mens de senere år i lige så høj grad har handlet om udvikling. Derfor ændrede fonden i 2015 navn fra Transportsektorens Uddannelsesfond (TSU) til Transportens Udviklingsfond (TU).

Et hav af projekter har været med til at definere TU-fonden – ikke mindst opførelsen af et revolutionerende simulatorcenter i Vejle. Centeret skabte helt nye standarder for uddannelse af chauffører og skabte anerkendelse i hele Europa.

I dag bruger fonden stadig mobile simulatorer. De seneste år har over 500 skoler og 25.000 elever fået besøg af en specialdesignet truck med indbygget lastbilsimulator som et led i fondens arbejde med at oplyse om godsbranchen. Det er sket via image- og rekrutteringskampagnen Job i Transport.

Kampagnen vil fortsætte i de kommende år, hvor fonden også vil intensivere blikket på den rivende teknologiske udvikling i branchen.

”Det er en voldsom og omfattende forandring, som alle brancher står overfor, og det giver TU en udfordring at arbejde med. Vi skal sikre, at opkvalificeringen af medarbejderne er en kontinuerlig proces,” siger TU fondens næstformand og formand for ATL, Peter B. Jepsen.

Se TU’s jubilæumsskrift her.