FOTO: Colourbox

05.01.21 ATL Nyheder

Her er de 10 mest læste artikler af ATL

ATL udsender løbende relevante nyheder inden for transportbranchen. Her kan du se de mest læste artikler for 2020.

1. Godstransporten er omfattet af restriktioner i Nordjylland.

Den mest læste nyhed er nyheden om restriktionerne i Nordjylland. Restriktionerne omfattede syv kommuner, hvor en del borgere var smittet med mink-virus-varianter. Læs nyheden her.

2. 20.000 chauffører og terminalarbejdere har fået fornyet overenskomsten.

ATL og 3F Transport indgik en aftale om en treårig overenskomst. Aftalen, som vedrører den største overenskomst på vejgodstransportområdet, omfatter 20.000 lastbilchauffører, eksportchauffører, lager- og terminalarbejdere, flyttemænd og skraldemænd. Læs nyheden her.

3. Aftale med 3F om hjemsendelse på ATL-overenskomsten.

DI/ATL indgik en aftale med 3F Transport, der gav mulighed for at hjemsende medarbejdere omfattet af ATL-overenskomsten uden løn, ved arbejdsmangel grundet COVID-19. Se nyheden her.

4. Informationsmøder om den nye overenskomst.

ATL udsendte en nyhed omkring informationsmøder med vigtige detaljer om den nye Transport- og Logistikoverenskomst. Læs nyheden her.

5. Opdaterede COVID-19 anbefalinger ved godshåndtering.

For sikker navigering af godshåndtering i forhold til COVID-19 og cluster-5 situationen, udarbejdede transportbranchen et sæt anbefalinger. Læs nyheden og anbefalingerne her.

6. Vejledning om godstransport i Nordjylland.

Fredag d. 6 november udsendte Transportministeriet en opdateret vejledning for godstransporten i de syv kommuner i Nordjylland. Se nyheden her.

7. Transport- og Logistikoverenskomsten kan bestilles i trykt eksemplar.

Den nye Transport- og Logistikoverenskomst blev udgivet og trykt i juli måned. Du kan finde den digitalt her.

8. Overenskomsten er trådt i kraft

Lønmodtagerne stemte ja til OK20 som betød, at den nye ATL-overenskomst blev vedtaget med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2020. Læs nyheden her.

9. Ny lønoversigt gældende fra den 1. marts 2020

Ved overenskomstfornyelsen blev der aftalt en række stigninger på timelønningerne for ansatte på Transport- og Logistikoverenskomsten. De nye lønsatser og lønoversigt kan findes i nyheden her.

10. Funktionæroverenskomst for Handel, Transport og Service er klar

Funktionæroverenskomst for Handel, Transport og Service for 2020-2023 blev udgivet. Du kan finde den i PDF-format, eller bestille den her.