Foto: Colourbox

19.03.21 ATL Nyheder

Transportlærlinge får grønt lys

Landets chaufførlærlinge der i mange uger har været ramt af restriktioner, kan fra den 22. marts vende tilbage til erhvervsskolerne og tage certifikater. Det følger af torsdagens politiske aftale mellem regeringen og en række partier om en ekstra genåbning inden påske.

I den politiske aftale står der bl.a., at ”Certifikatfag er i nogle erhvervsuddannelser helt centrale for uddannelsen. Undervisningen er ofte rent praktisk og kan ikke gennemføres virtuelt Derfor gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik i hele landet.”

Dermed er åbnet op for, at bl.a. chaufførlærlinge, der mangler stort kørekort og en række andre certifikater, nu kan komme tilbage og gennemføre denne del af uddannelsen som planlagt. Det glæder direktør i ATL; Lars William Wesch.

”Det er en meget positiv nyhed, som rigtigt mange lærlinge og arbejdsgivere i transportbranchen har ventet længe på. Det har været umuligt for at forstå og forklare, hvorfor lærlinge ikke kunne få adgang til at tage certifikatfag, hvis man iagttog diverse foranstaltninger, mens kursister på AMU hele tiden har haft fuld adgang til at tage kurserne. Og nu havde mange virksomheder nået et punkt, hvor det var umuligt at sætte chaufførlærlingen uden stort kørekort til noget meningsfuldt. Så det er en god nyhed", Lars William Wesch, Branchedirektør

ATL, DI Transport og 3F Transportgruppen rettede tidligere på måneden henvendelse til undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren med en appel om at få åbnet op for transportlærlinge, der mangler certifikater.

https://www.stm.dk/presse/pressemeddelelser/aftale-om-ekstra-genaabning-foer-6-april-2021/

Relateret indhold