FOTO: Colourbox

26.04.21 ATL Nyheder

DHL: Brexit har krævet massiv forberedelse

Hos DHL Express har man oprustet med 25 nye ansættelser for at håndtere det ekstraarbejde, som den britiske skilsmisse fra EU har udløst. Indtil nu er det lykkedes over al forventning.

Med en langstrakt tovtrækning om vilkårene for brexit, som først blev afsluttet en uge inden de trådte i kraft ved årsskiftet, har det været svært at forberede sig på den nye virkelighed for godstransportbranchen. Hos DHL Express i Danmark er man indtil nu kommet forbløffende glat igennem omstillingen, men det har krævet ekstra hænder.

Toldmuren, som er blevet sat op mellem EU og Storbritannien, har krævet massiv forberedelse. For at håndtere opgaver relateret til den danske del af forsendelserne til og fra Storbritannien har DHL Express ansat i alt 25 nye medarbejdere i forbindelse med brexit. 

Det fortæller Nikolai Borring, Commercial Manager i DHL Express. Internationalt har virksomheden udvidet med omkring 1.000 nye ansættelser og 30 nye faciliteter fordelt på både den ene og den anden side af grænsen mellem EU-landene og Storbritannien.

Det er især toldaspektet, der har gjort det nødvendigt med de mange nyansættelser, men kundeservicedelen er også en vigtig del. Der har været mange kunder, som skal have ekstra hjælp – både når de sender deres gods, og når de skal modtage noget.

Det er blandt andet kravet om, at der skal opkræves salgsmoms fra slutbrugeren i salgsøjeblikket ved varer til en værdi af under £135/kr. 1.120, som har udfordret kunderne, fortæller Nikolai Borring.

-   “Det har været noget af en omvæltning, både for kunder og transportfirmaer at skulle holde styr på de nye regler og samtidig fastholde deres transport set-up.”

Der har i hele tilløbet været usikkerhed om, hvor betingelserne for brexit landede. Derfor har DHL Express forsøgt at klæde deres kunder godt på ved løbende at udsende nyhedsbreve med det seneste nyt om brexit i perioden op til overgangen – også selvom de sidste detaljer først faldt på plads juleaftensdag.

Vores erhvervskunder har nedsat deciderede Brexit Task Forces for at forberede sig. Alle har vidst, at der var noget stort og uventet på vej. Det er jo første gang, at vi står i sådan en situation, hvor en stor handelspartner melder sig ud af EU-samarbejdet siger Nikolai Borring.

Og forberedelserne har givet pote. Faktisk har DHL Express oplevet en stigende mængde forsendelser fra Danmark til Storbritannien på trods af brexit, der ifølge Nikolai Borring også på anden vis har rykket ved transportmønsteret. En del gods, som tidligere blev fragtet over Den Engelske Kanal med lastbiler, er nu i stedet blevet konverteret til lufttransport. Risikoen for at blive fanget i lange køer og opslidende bureaukrati ved grænsen har fået mange eksportører til at vælge fragt via vinger frem for rullende hjul. 

Relateret indhold