12.04.21 ATL Nyheder

Hver fjerde vil øge antallet af lærlinge

Interessen for at ansætte lærlinge stiger blandt transportvirksomhederne. 32 procent af virksomhederne forventer, at de vil ansætte en eller flere lærlinge i løbet af 2021. Og hver fjerde virksomhed vil øge antallet af lærlinge, viser en undersøgelse blandt ATL’s medlemmer.

Hvis man besøger ti transportvirksomheder, er det stadig de seks, som ikke har lærlinge ansat. Det kan der være en lang række forklaringer på. Det kan skyldes virksomhedens størrelse, at det er svært ved at finde egnede kandidater, eller at virksomheden ikke har tradition for at ansætte lærlinge.

-   Det er altid svært at tage det første skridt. Men det ser ud til, at flere virksomheder er villige til at forsøge sig med lærlinge, fordi det er så svært at skaffe uddannede chauffører, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Blandt virksomhederne med lærlinge er der tilsyneladende en stor interesse for at fortsætte med at uddanne unge til jobbet som chauffør. Alene i år venter 32 procent af virksomhederne at ansætte en eller flere lærlinge. Og endnu mere opsigtsvækkende er det, at hver fjerde virksomhed planlægger at øge antallet af lærlinge.

- Det er en rigtig god udvikling. I de senere år har vi fået flere unge til at interessere sig for jobbet som chauffør. Nu skal vi tilbyde dem en læreplads, så vi kan få flere ind i branchen. Det er tiltrængt. Lars William Wesch, Branchedirektør

Relateret indhold