31.05.21 ATL Nyheder

Kommentar: Nu bliver det forhåbentligt lettere af få kørekort

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Første oktober overtager Færdselsstyrelsen en lang række opgaver fra politiet. Det er for eksempel udstedelse af kørekort og godkendelse af helbredsoplysninger. Jeg håber, at det fører til en mere smidig sagsbehandling til glæde for branchen.

Færdselsstyrelsen er i fuld gang med at forberede sig på den nye opgave. I de kommende uger og måneder vil der blive ansat personale, og styrelsen kommer til at overtage en del ansatte fra Politiets Administrative Center i Holstebro.

Det bliver spændende at se, hvordan Færdselsstyrelsen vil gå til opgaven. Der har været en tung sagsbehandling i politiet, og det har kunne tage måneder af få lov til at gå til køreprøve, hvis man ikke har haft en helt ren helbredsattest. Det har været en udfordring for både lærlinge og vognmænd.

Der er brug for at effektivisere og ikke mindst digitalisere sagsbehandlingen, så papirer ikke skal sendes rundt med post mellem forskellige myndigheder. Det er en opgave, som jeg forventer, at Færdselsstyrelsen kaster sig over.

Det kan også være en fordel, at sagsbehandlingen i fremtiden ikke vil være delt op i politikredse. Fra oktober vil sagsbehandlingen blive ens, uanset hvor man bor i landet.

Relateret indhold