30.06.21 ATL Nyheder

Kommentar: Et lille skridt i den grønne omstilling

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Som en del af den politiske aftale om infrastrukturen bliver der afsat 275 millioner kroner til grøn omstilling af den tunge transport. Det er et yderst positivt og et vigtigt første skridt i den grønne omstilling af vores branche.

Hvis en virksomhed inden for godstransporten i dag ønsker at begrænse sin CO2-udledning, er der to muligheder. Man kan investere i lastbiler, der kører på strøm eller biogas. Men i begge tilfælde er lastbilens rækkevidde og den last, den kan have med, begrænset. Samtidig er lastbilen væsentligt dyrere end en konventionel lastbil.

Udviklingen kommer helt sikkert til at gå stærkt i de kommende år. Men virksomhederne får brug for hjælp i begyndelsen. Derfor er det særdeles positivt, at partierne sætter penge af til en grøn omstilling af den tunge transport.

På ATL’s årsdag til september sætter vi den grønne omstilling i branchen til debat. Ordførere fra flere partier vil tale om, hvad transportvirksomhederne kan forvente i de kommende år. Det er en vigtig debat, som ingen virksomheder kommer uden om at forholde sig til.

Inden vi når dertil, skal mange os på sommerferie. God sommer.

Relateret indhold