FOTO: Christian Lund Jensen modtager prisen af ATL’s direktør Lars William Wesch

10.06.21 ATL Nyheder

Ung skraldemand er årets transportlærling

21-årige Christian Lund Jensen er en dygtig chauffør. Han er hjælpsom og en god kammerat. Og så er han i stand til at arbejde selvstændigt. Roserne regner ned over den unge skraldemand, som har taget den praktiske del af vejgodstransportuddannelsen hos Urbaser i Sønderborg. I dag modtog Christian Lund Jensen Transportens Lærlingepris 2021.

Christian Lund Jensen er i dag fastansat hos Urbaser i Sønderborg, og han modtog prisen under en ceremoni på virksomheden.

Vi har brug for mange flere unge chauffører – ikke mindst til at køre renovationsbiler. Derfor er det en fornøjelse at overrække prisen som årets lærling til Christian. Han kan blive et forbillede for mange andre unge, Lars William Wesch, Branchedirektør

Christian Lund Jensen har taget skoledelen af uddannelsen på EUC SYD og lærepladsdelen hos Urbaser i Sønderborg.

Undervejs i uddannelsen har han fået høje karakterer, og han har i det hele taget vist et højt fagligt niveau. Undervejs har han udført opgaverne så godt, at de øvrige ansatte i virksomheden kun tænkte på, at han var lærling, når han skulle på skole.

Christian Lund Jensen har særdeles gode kørefærdigheder, hvilket er en del af grunden til, at han har fået tildelt en såkaldt enmandstur i sit nuværende job efter endt uddannelse.

Dommerkomiteen giver Transportens Lærlingepris til Christian Lund Jensen med denne begrundelse:

21-årige Christian er både fagligt og ved sin væremåde et forbillede for mange unge, der overvejer en fremtid som lærling inden for transportsektoren – og herunder inden for dagrenovation. Der er ikke mange skraldemænd på Christians alder, og det til trods har han taget kollegaer og arbejdsplads med storm. Han har vist vejen for mange andre unge. Derfor skal han have prisen, skriver dommerkomiteen i en fælles udtalelse, Dommerkomiteen.

Priserne som årets transportlærling og årets transportelev er indstiftet af ATL og blev uddelt første gang i 2019. Transportens elevpris 2021 vil blive uddelt en af de kommende dage.

  • Med priserne vil vi gerne udtrykke vores respekt og hyldest til de unge der går transportvejen, siger Lars William Wesch

ATL’s medlemmer har indstillet elever og lærlinge til priserne, og efterfølgende har en dommerkomité udpeget årets vindere. Foruden æren får prismodtageren en skulptur designet af guldsmed Nicolai Appel.

Dommerkomiteen består af Stina Vrang Elias, formand for rådet for de erhvervsrettede uddannelser og adm. direktør for Tænketanken DEA, Julie Madsen, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation og Simon Neergaard-Holm, direktør for SKILLS.DK.

Relateret indhold